20 Μαΐου, 2022
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Έβρος: 70% των μαθητών της τρίτης τάξης Λυκείου έχουν εμβολιαστεί

Ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υγείας ΑΜΘ κ. Κώστας Βενετίδης μίλησε σήμερα για τη συμπεριφορά του κορονοϊού στον μαθητικό πληθυσμό.

Με αφορμή την ύφεση κρουσμάτων που παρατηρείται στον νομό Έβρου το τελευταίο χρονικό διάστημα ο κ. Βενετίδης έσπευσε να αναφέρει ότι το προηγούμενο διάστημα τα κρούσματα, προέρχονταν  από μαθητές Γυμνασίου και των πρώτων τάξεων του Λυκείου ενώ σημείωσε με έμφαση ότι οι μαθητές της τρίτης τάξης Λυκείου στον Νομό,  έχουν εμβολιασθεί σε ένα ποσοστό 60 με 70%.

Όπως εξηγείται η κίνηση αυτή των μαθητών γίνεται για να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη προετοιμασία και συμμετοχή τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Σημαντικά όμως είναι και τα στοιχεία που ανέφερε για τον αριθμό των κρουσμάτων στους μαθητές  σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Σύμφωνα με τον κ. Βενετίδη και με αφορμή τα στοιχεία που υπάρχουν από τα σχολεία της περιφέρειας  6.000 κρούσματα σημειώθηκαν σε μαθητές από 2000  εκπαιδευτικά τμήματα,  κατά μέσο όρο 3-4 παιδιά ανά τμήμα με απόκλιση αλλού να είναι περισσότερα η λιγότερα.

Ενθαρρυντικό ήταν το γεγονός όπως διαβεβαίωσε ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης ότι μόνο δυο τμήματα  σε όλη την περιφέρεια έκλεισαν,  αρχικά ένα σχολείο στο Δοξάτο Δράμας και ένα ολιγομελές σχολείο στην Ρούσσα του Ορεινού Όγκου Σουφλίου όπου νόσησαν τα μισά παιδιά.

Αναφορικά με τα κρούσματα που εμφανίσθηκαν το τελευταίο τρίμηνο στην περιφέρεια φαίνεται ότι ένα ποσοστό 5% αυτών έκανε εισαγωγή στο Νοσοκομείο ενώ δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία αναφορά για κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Related posts

30 εκ. θα δοθούν από το ΥΠΕΣ για τη συντήρηση σχολείων – Τα ποσά που λαμβάνουν οι δήμοι του Έβρου

editor

Φεύγουν από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης τα αμερικάνικα ελικόπτερα για τις Ηνωμένες Πολιτείες

editor

Το μήνυμα της Προέδρου του Συλλόγου φίλων των καρκινοπαθών παιδιών «ΣΤΟΡΓΗ»

editor
20/05/2022 3:50