25 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Απόψεις Πολιτική

Εχθρός της Ελλάδας πλέον και επίσημα το Κατάρ

Γιατί το μικροσκοπικό αλλά υπερ-φιλόδοξο και πάμπλουτο Κατάρ απειλεί να
αποσταθεροποιήσει ακόμα περισσότερο την ταραγμένη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου;

Γιατί βάζει φωτιές αναγνωρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς τις τουρκικές θέσεις για την οριοθέτηση της ΑΟΖ Ελλάδας Κύπρου Τουρκίας; Την Τρίτη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε ότι αφορά τις επικείμενες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, ισχυρίστηκε πως οι ΗΠΑ και το Κατάρ υποσχέθηκαν να μην εισέλθουν εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας. Για τη συμφωνία που έχουν υπογράψει το Κατάρ και η Exxon πρέπει να ξεκαθαρίσω πως κανένας δεν μπορεί να εισέλθει στην υφαλοκρηπίδα μας δίχως την άδεια μας.

Επίσης κανένας δεν μπορεί να μπει στις περιοχές που έχει δώσει άδειες ερευνών η ΤΔΒΚ (όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος). Και ουσιαστικά και οι δυο χώρες, οι ΗΠΑ και το Κατάρ, υποσχέθηκαν πως στο Οικόπεδο 5 δεν θα μπουν στην περιοχή της δικής μας υφαλοκρηπίδας. Δεν θα μπουν, θα παραμείνουν στην περιοχή νότια από την γραμμή της υφαλοκρηπίδας μας στο Οικόπεδο.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών απείλησε ευθέως την Ελλάδα. Φέτος, η Ελλάδα και οι Ελληνοκύπριοι προσπάθησαν 6 φορές να στείλουν στην υφαλοκρηπίδα μας πλοία τρίτων χωρών και κάθε φορά με τις επαφές μας, με τις εν λόγω χώρες, αλλά και με τους στρατιώτες μας, δηλαδή με την παρουσία των ενόπλων δυνάμεων μας, τους εμποδίσαμε. Τι είπαμε πριν; Είμαστε έτοιμοι για όλα, αν χρειαστεί στο τραπέζι κι αν χρειαστεί και στο μέτωπο.

Ο φίλος του εχθρού μου φίλος μου δεν είναι…

Η Τουρκία και το Κατάρ έχουν επανειλημμένως δείξει ότι είναι φίλοι στα δύσκολα. Οι δύο χώρες ενεργούν πάντα με αλληλεγγύη συνεννόηση και συνεργασία.

  • Το τουρκικό έθνος κατέβαλε έντονη προσπάθεια για να ακυρώσει τον αποκλεισμό και τις κυρώσεις εναντίον των Καταριανών αδελφών του τις οποίες είχαν επιβάλει οι χώρες του Κόλπου το 2017 . Το Κατάρ λειτουργούσε ως χρηματοδότης και χορηγός της διεθνούς τρομοκρατίας.
  • Το Κατάρ πάλι, ήταν μεταξύ των χωρών που έδωσαν την πιο δυνατή υποστήριξη στην Τουρκία στον διεθνή χώρο έπειτα από την δόλια απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.
  • Το Κατάρ τους τελευταίους μήνες στάθηκε όσο κανείς στο πλευρό της Τουρκίας και του Ερντογάν με ενέσεις ρευστότητας στην τουρκική οικονομία απέναντι στις κερδοσκοπικές πιέσεις και την πτώση της τουρκικής Λίρας .

Δεν είναι τυχαίο ο Τούρκος πρόεδρος ευχαρίστησε δημόσια τους «Καταριανούς αδελφούς»

«Θα ήθελα να εκφράσω για άλλη μία φορά τις ευχαριστίες μου προσωπικά και εκ μέρους του λαού μου για την δυνατή υποστήριξη και αλληλεγγύη που έδειξε το Κατάρ».

Βέβαια αυτό το ευχαριστώ πήγαινε κυρίως στο μεγάλο δώρο του Κατάρ στην Τουρκία. ΤΑ RAFALE

Τα Rafale του Κατάρ θα επιχειρούν κατά της Ελλάδας

Τελικά αποδεικνύεται ότι η διμερής αμυντική συμφωνία που υπέγραψε η Τουρκία με το Κατάρ, για την παρουσία σε τουρκικές αεροπορικές βάσεις μαχητικών αεροσκαφών του (πρόκειται για rafale και mirage), προβλέπει ότι αυτά θα μπορούν να συμμετέχουν και σε πολεμικές επιχειρήσεις στο πλευρό της Τουρκίας.

Τη συμφωνία υπέγραψαν οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων των δύο χωρών, οι στρατηγοί Yaşar Güler και Ganim bin Şahin el Ganim, στις 2 Μαρτίου 2021, και στηρίζεται στη συμφωνία που είχαν υπογράψει οι δύο χώρες στις 23 Μαΐου 2007 για «Στρατιωτική συνεργασία στους τομείς της Εκπαίδευσης, καθώς και της Τεχνικής και Επιστημονικής Συνεργασίας».

Έτσι τα 36 μαχητικά αεροσκάφη καθώς και στρατιωτικό προσωπικό υποστήριξης 250 Καταριανών (στρατιωτικοί πιλότοι και τεχνικοί εδάφους ) θα σταθμεύουν μόνιμα στην Τουρκία.

Το χειρότερο όλων πως τα αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας του Κατάρ θα εκτελούν κοινές αποστολές με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμει. Θα πετούν στον τουρκικό εναέριο χώρο από τα τουρκικά αεροδρόμια και οι  δραστηριότητες τους θα υπόκεινται αποκλειστικά στις εντολές και την έγκριση του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου.

Αυτό που η διμερής συμφωνία ορίζει ως «εκπαιδευτικές πτήσεις για την προετοιμασία του πολέμου εντός των συνόρων της Τουρκίας» σημαίνει πως αν αύριο ξεκινούσε ελληνοτουρκικός πόλεμος θα βλέπαμε τους Καταριανούς να μας βομβαρδίζουν με τα γαλλικά Rafale.

Οι … «φίλοι» μας οι Καταριανοί

Όλα λοιπόν εξηγούνται …Να γιατί οι Καταριανοί δεν έκαναν ποτέ μια επένδυση στην Ελλάδα ούτε έστω μια δήλωση φιλίας υπέρ της Χώρας μας. Γιατί πολύ απλά έχουν πολυεπίπεδη συνεργασία με το καθεστώς της Άγκυρας που επεκτείνεται γεωπολιτικά σε όλη τη μέση Ανατολή.

Δεν είναι τυχαίο πως με την μεταξύ τους συμφωνία, το Κατάρ μετατρέπεται σε μία τεράστια τουρκική στρατιωτική βάση, με την αραβική χώρα να διαθέτει στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις όλες τις διευκολύνσεις που απαιτούνται. Δίνουν αεροπλάνα παίρνουν στρατό…

Η Τουρκία ξεκάθαρα τους αποκαλεί συμμάχους σε ενδεχόμενη πολεμική εμπλοκή με την Ελλάδα κάτι που το Κατάρ δεν διάψευσε ποτέ.

Related posts

Τριήμερη επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη στη Θράκη στις 30 Απριλίου

editor

Ψηφίστηκε η τροπολογία για τη συμμετοχή των κομμάτων στις εκλογές

editor

Προκαλεί ξανά ο Καλίν: Η Ελλάδα παραβιάζει τα σύνορα μας

editor
25/04/2024 14:27