25 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Απόψεις Πολιτική

Γιώργος Παπανδρέου: Το κελεπούρι ξαναχτυπά

του Βαγγέλη Περρή

Όταν θέλουμε να ειρωνευτούμε την ανικανότητα κάποιου πολιτικού, συνηθίζουμε να λέμε ότι «αυτός δεν θα μπορούσε να διευθύνει ούτε περίπτερο».

Ο ΓΑΠ δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία και ο λόγος είναι απλός.

Αν του έδειχναν ένα περίπτερο και ένα ελικόπτερο, θα ζητούσε γκοφρέτες από τον πιλότο.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν συνάδελφοι οι οποίοι επιμένουν να τον τοποθετούν σε άρθρα με πολιτικές αναλύσεις, αλλά μάλλον κι αυτοί απηύδησαν μετά την τελευταία του εμφάνιση στον Σκάι.

Ο άνθρωπος που απαιτεί την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι κρατάει για καβάτζα το αρχηγιλίκι σε ένα άλλο κόμμα (το ονομαστό και ένδοξο ΚΙΔΗΣΟ) και ταυτόχρονα χαρακτήρισε τον συνυποψήφιο του καιροσκόπο!

Επιχειρηματολόγησε μάλιστα κατηγορώντας το Νίκο Ανδρουλάκη ότι ως γραμματέας του ΠΑΣΟΚ συμμετείχε σε «παρασκηνιακές διαβουλεύσεις» την εποχή που σχηματίσθηκε η συγκυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου-Κουβέλη.
Ήταν 2012, δηλαδή ένα χρόνο πριν αναλάβει καθήκοντα ο αντίπαλός του!

Αν επομένως κάποιος θέλει να ασχοληθεί με τον Γιώργο Παπανδρέου, θα πρέπει να το κάνει με όρους κωμωδίας, να θυμηθεί μερικά από τα ανεπανάληπτα gags στα οποία έχει πρωταγωνιστήσει και να μελαγχολήσει που οι μοίρες του έπαιξαν άσχημο παιχνίδι και αντί να τον κάνουν ένα νέο Τζέρι Λιούις, τον έμπλεξαν με την οικογενειακή επιχείρηση.

Η λαμπάδα

Μεγάλη Παρασκευή και ο Γιώργος πηγαίνει στην εκκλησία.

Ο γραμματέας του, του έχει δώσει δύο κεριά. Το ένα μεγάλο (λαμπάδα), με ποτηράκι για να μη λερώνεται κατά τη διάρκεια της περιφοράς του Επιταφίου. Το άλλο μικρότερο (κεράκι), χωρίς προστατευτικό, για να το εναποθέσει με ευλάβεια στο μανουάλι.

Ο ΓΑΠ κάνει το σταυρό του, τοποθετεί την λαμπάδα με το ποτηράκι στο μανουάλι και μετά ακολουθεί τον Επιτάφιο κρατώντας ένα κερί που στάζει και τον κάνει χάλια.

Οι ευχές

Δύο μέρες αργότερα, την Κυριακή του Πάσχα, ο ΓΑΠ βρίσκεται σε μονάδα της αεροπορίας για να γιορτάσει την Ανάσταση.

Δίνει τις καθιερωμένες ευχές «σε όλο τον ελληνισμό της Γης, τα χρόνια πολλά και καλή Ανάσταση».

Οι υπομονετικοί και οι γενναίοι δημοσιογράφοι που τον ακολουθούν, δαγκώνονται και με διακριτικότητα του υποδεικνύουν ότι δεν λέμε «καλή Ανάσταση» όταν η Ανάσταση έχει γίνει την προηγούμενη μέρα και ότι πρέπει να πει «Χριστός Ανέστη».
Ο Γιώργος επανέρχεται λέγοντας «θέλω να ευχηθώ βεβαίως σε όλους τους αξιωματικούς και τους στρατιώτες που φυλούν, που κάπου φυλάνε τα σύνορα μας με τον…».

Επειδή οι στρατιώτες δεν φυλάνε «κάπου τα σύνορά μας» και είναι δύσκολο να συμπληρωθεί η φράση «με τον…», σταματά και επανέρχεται με τρίτη εκδοχή.

«Εδώ που βρισκόμαστε με την αεροπορία την ελληνική, είμαστε κοντά στους στρατιώτες που φυλάνε τα σύνορά μας, τους ευχόμαστε χρόνια πολλά στον ελληνισμό σε κάθε γωνιά της γης, ευχόμαστε τα χμμμ χρόνια πολλά και την χμμμ το Χριστός Ανέστη».

Τα χιόνια

Η Αθήνα είναι χιονισμένη και υπάρχουν κυκλοφοριακά προβλήματα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου νιώθει την ανάγκη να συμπαρασταθεί στους ταλαιπωρημένους συμπολίτες και οι κάμερες τον ακολουθούν σ’ αυτή την εξόρμησή του. Τον αποτυπώνουν καθώς χαιρετάει χαμογελαστός ένα αυτοκίνητο το οποίο είναι άδειο.

Οι ομιλίες

Ο Γιώργος έχει την ικανότητα να ενθουσιάζει τους οπαδούς του μέσω των ομιλιών του.

Δεν χρησιμοποιεί τον ξύλινο λόγο των πολιτικών, αλλά εμπνέεται από τα ξυλάκια του τζενγκα. Τοποθετεί τις λέξεις τη μία πάνω στην άλλη και μετά τις γκρεμίζει. Τις μαζεύει με τυχαία σειρά και έτσι διανθίζει τους λόγους του με φράσεις όπως αυτές: «Όσο και δεν αρέσουν οι αλήσες τη Νέα Δημοκρατία, αυτός είναι ο πλούτος του έλληνα λαού. Οι κυβερνητικές γυναικολογίες έχουν δημιουργήσει κλίμα στο βωβό μιας δημοτικότητας. Εμείς μιλάμε δικαιώματα, δεν βάζουμε την τσέπη στο χέρι. Η Ελλάδα θα είναι στις πρώτες στην πληροφορική σχολεία».

Οι ορθοπεταλιές

Το ποδήλατο αποτελεί μία από τις αγαπημένες συνήθειες του ΓΑΠ. Βγαίνοντας για μια βόλτα στην Σταμάτα, κατέληξε στο ΚΑΤ με κάταγμα στον όγδοο θωρακικό σπόνδυλο.

Ήταν ένα οδυνηρό ατύχημα που θα μπορούσε να αποφύγει αν δεν αντιλαμβανόταν ότι η αλυσίδα έχει λασκάρει. Χωρίς χρονοτριβή προσπάθησε να διορθώσει την μικροζημιά με το χέρι, γιατί, κοντά στα άλλα, είναι και άσσος στις επισκευές.
Το εγχείρημα θα στρεφόταν με επιτυχία αν εκείνη τη στιγμή το ποδήλατο δεν έτρεχε.

Το κανό

Άλλη μια αγάπη του Γιώργου που τον βοηθάει να ξεφεύγει, είναι το κανό.
Είναι καλοκαίρι και απολαμβάνει τις διακοπές του στην όμορφη Σκιάθο, τις ακτές της οποίας θέλει να γνωρίσει κάνοντας κουπί. Όμως η θάλασσα δεν είναι τόσο ίσια όσο πιστεύουμε.

Εκεί που δεν το περιμένεις πετάγονται κάτι βράχια-παγίδες που μάλιστα διαθέτουν ανεξήγητες μαγνητικές ιδιότητες και τραβάνε τους κωπηλάτες καταπάνω τους.

Από την μια μεριά λοιπόν είναι το απέραντο γαλάζιο, από την άλλη τα βράχια, πρέπει να ληφθεί μια γρήγορη απόφαση για το ποιο από τα δύο είναι κατάλληλο για κανό, οι πιθανότητες είναι 50-50, ο ΓΑΠ επιλέγει τα βράχια.

Η δενδροφύτευση

Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα της Τουρκίας (CHP) θέλει να δώσει μία φιλειρηνική παράσταση και αναζητά κομπάρσο.

Τον βρίσκει στο πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος προσέρχεται ενθουσιασμένος στο πάρκο Γκεζί της Κωνσταντινούπολης προκειμένου να συμμετάσχει σε συμβολική δεντροφύτευση.

Ο Έλληνας πολιτικός παίρνει με αποφασιστικές κινήσεις το δέντρο και το χώνει βαθειά μέσα στη γη. Μετά κοιτάζει με καμάρι τους υπόλοιπους, με την σιγουριά του ανθρώπου που κάνει κάτι μνημειώδες.

Πράγματι γράφει Ιστορία διότι είναι ο πρώτος άνθρωπος στον πλανήτη που φυτεύει μία γλάστρα.

Το φτυάρι

Ο ΓΑΠ θα έπρεπε να έχει πάρει περισσότερες πληροφορίες για το CHP της Τουρκίας.

Πρόκειται για ένα κόμμα που έχει κατηγορηθεί για αβάντες στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δεν χάνει την ευκαιρία να σπείρει ανθελληνικούς σπόρους.
Είναι χαρακτηριστική η δήλωση που έκανε ο Ιντζέ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του εν λόγω κόμματος, κατά την επέτειο του θανάτου του Ατατούρκ: «Αν δεν υπήρχε ο Ατατούρκ θα λεγόμασταν Γιώργος ή Δημήτρης».

Την ίδια ώρα ένας Γιώργος, ο Παπανδρέου, φτυάριζε χώμα για να ανθίσει η γλάστρα της μαραμένης ελληνοτουρκικής φιλίας.

Το στυλό

Αυτοδιοικητικές εκλογές. Δεύτερος γύρος. Ο Γιώργος Παπανδρέου πηγαίνει στη Νέα Ερυθραία για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. Παίρνει τα ψηφοδέλτια, παίρνει και τον φάκελο, μπαίνει στο παραβάν και μετά από λίγο ξαναβγαίνει.

Διαμαρτύρεται εντόνως προς τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής γιατί δεν αντιμετωπίζουν την γιορτή της Δημοκρατίας με την υπευθυνότητα που της αρμόζει. Εξηγεί ότι δεν είναι δυνατό να μην βρίσκει στυλό ώστε να σταυρώσει τους δημοτικούς συμβούλους της αρεσκείας του.

Αυτός ο οποίος έχει χρηματίσει βουλευτής, αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών, υφυπουργός πολιτισμού, υπουργός παιδείας, υπουργός εξωτερικών, πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και πρωθυπουργός, δεν γνωρίζει ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι εκλέγονται στην πρώτη ψηφοφορία και στη δεύτερη χρειάζεται απλώς να βάλεις το ψηφοδέλτιο στον φάκελο.

Υστερόγραφο

Είναι πολλοί αυτοί που πιστεύουν ότι αν ο Γιώργος δεν λεγόταν Παπανδρέου αυτή τη στιγμή δεν θα έχει καμία πιθανότητα να διεκδικήσει την αρχηγία ενός κόμματος, διότι υπάρχει εμφανές έλλειμμα σε πολλούς τομείς.

Προφανώς ξεχνούν ότι με τα ίδια ακριβώς εφόδια κάνει καριέρα ο σ. Τσίπρας, οπότε το θέμα δεν είναι τα ονόματα των πολιτικών, αλλά οι επιλογές των ψηφοφόρων.

Πηγή: afteroffice.gr

Related posts

Μαφία φυλακών: «Βόμβες» Αντωνόπουλου – Ποιους πολιτικούς και δικηγόρους εμπλέκει στην υπόθεση Energa

admin

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την Πρέσβη της Ιταλίας στην Αθήνα

editor

Το «δαδί» που άναψε η Δαδιά

editor
25/04/2024 0:05