25 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος για τις συνθήκες διαβίωσης στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων Αυλώνα

Στο πλαίσιο προετοιμασίας του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ) Αυλώνα για την κατάταξη των επιτυχόντων ΕΠΟΠ, υλοποιήθηκε μερική ανακαίνιση όλων των κτιριακών εγκαταστάσεων του στρατοπέδου, συμπεριλαμβανομένων και των κοινόχρηστων χώρων (τουαλέτες, μαγειρεία, εστιατόρια, κ.λπ.), ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε απεντόμωση και μυοκτονία από ιδιωτική εταιρία στους χώρους σίτισης και παρασκευής-εναποθήκευσης τροφίμων. Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης με θέμα «Προβλήματα συνθηκών διαβίωσης στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων(ΚΕΤΘ)στον Αυλώνα».

«Για την αντιμετώπιση των ζητημάτων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων στις Ένοπλες Δυνάμεις», συνέχισε ο υπουργός, «καταρτίστηκε και έχει τεθεί σε εφαρμογή το εγχειρίδιο διαδικασιών του συστήματος υγιεινής και ασφάλειας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το οποίο αναθεωρείται κατόπιν σχετικών προτάσεων των Γενικών Επιτελείων στο πλαίσιο της ετήσιας ανασκόπησης».

Το εγχειρίδιο διαδικασιών, ανέφερε ο Ν. Παναγιωτόπουλος, «έχει εναρμονιστεί πλήρως με την κείμενη νομοθεσία. Συναφώς, η διαδικασία της μυοκτονίας – απεντόμωσης και αντιμετώπισης τρωκτικών εκτελείται σε τακτά χρονικά διαστήματα από όλες τις Διοικήσεις, σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στο σύστημα υγιεινής και ασφάλειας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο μέριμνας προσωπικού».

Ειδικότερα, για το ΚΕΤΘ, υπογράμμισε ότι «έλαβαν χώρα υγειονομικές επιθεωρήσεις, στις οποίες διαπιστώθηκε η τήρηση του επιπέδου των συνθηκών διαβίωσης στο ενδεδειγμένο επίπεδο, χωρίς παρατηρήσεις ή συστάσεις».

Οι επιθεωρήσεις έγιναν:

– Στις 19 Αυγούστου και 7 Σεπτεμβρίου 2021 από το ΓΕΣ/ΓΕΠΣ – ΔΙΔΟΕ/ΔΑΠΕ στα εστιατόρια, ΚΨΜ, μαγειρεία, θαλάμους.

– Στις 13 Σεπτεμβρίου και 5 Οκτωβρίου 2021 από τον Λόχο Υγειονομικού της ΕΥΠ/ΚΕΤΘ.

– Στις 11 Οκτωβρίου 2021 από το ΚΕΤΘ/ΓΥΑ στις κτιριακές εγκαταστάσεις, στα μαγειρεία και στα εστιατόρια της ΕΥΠ/ΚΕΤΘ.

«Όλες οι διοικήσεις», επισημαίνει ο Ν. Παναγιωτόπουλος, συμπεριλαμβανομένης και αυτής του ΚΕΤΘ, «καταβάλλουν διαρκή προσπάθεια προκειμένου να διατηρούνται οι συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης του προσωπικού σε υψηλό επίπεδο, ενώ η ορθή τήρηση των κανόνων και απαιτήσεων υγιεινής στις εγκαταστάσεις των υπηρεσιών και μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελούν αντικείμενα ελέγχου – αξιολόγησης κατά τις γενόμενες τακτικές και έκτακτες επιθεωρήσεις από όλα τα επίπεδα της διοίκησης».

Related posts

Σουφλί: Συνεχίζεται το ενδιαφέρον διαδικτυακό πρόγραμμα «Αγωγή Υγείας για Παιδιά»

editor

Φέρες Έβρου: Πάνω από 5 κιλά ηρωίνης πέρασαν από το ποτάμι δύο αλλοδαποί

editor

Ξεκίνησε η νέα διαδικτυακή πλατφόρμα ανακύκλωσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης

editor
25/04/2024 19:07