28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Πρόεδρος Ο.Λ.Α. Κ. Χατζημιχαήλ: Με επίκεντρο το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης η περιοχή μετασχηματίζεται σε εμπορικό, ενεργειακό και στρατιωτικό περιφερειακό κόμβο

«Ο Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης κεφαλαιοποιεί ταχύτατα τον γεωστρατηγικό και εμπορικό χαρακτήρα του λιμένα, υλοποιώντας με συνέπεια και αποτελεσματικότητα πολιτικές καθιέρωσης στρατηγικού βάθους σε Βαλκάνια και Ανατολική Ευρώπη», δήλωσε στην ομιλία του στην ημέρα διακεκριμένων επισκεπτών ο πρόεδρος του Οργανισμού, Κώστας Χατζημιχαήλ. Καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους στην εκδήλωση, ο κ. Χατζημιχαήλ τόνισε ότι η παρουσία τους «πιστοποιεί και επιβραβεύει την εξαιρετική δουλειά που πραγματοποιείται στο λιμένα και το υψηλό επίπεδο συνεργασίας και αποτελεσματικότητας πολλών κυβερνητικών και στρατιωτικών φορέων και οργανισμών των δύο χωρών, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην περαιτέρω εμβάθυνση της στρατηγικής σχέσης Ελλάδος-ΗΠΑ και στην επέκτασή της, πέραν της αμυντικής συνεργασίας, σε οικονομικά, επιχειρηματικά, κοινωνικά και πολιτιστικά επίπεδα».

Από το χώρο του νέου εμπορικού τερματικού, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση Atlantic Resolve 2021, που όπως είπε «αφορά στην κυκλική εναλλαγή μέσων και υλικού μονάδων αεροπορίας στρατού των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ» ο πρόεδρος του Ο.Λ.Α. διευκρίνισε ότι η προαναφερθείσα εξαιρετική δουλειά στον λιμένα «πραγματοποιείται επιτυχώς τα τελευταία δύο χρόνια με την ενεργοποίηση εμπορικών και ενεργειακών διαδρόμων και τη χρήση των υφιστάμενων εθνικών, οδικών και σιδηροδρομικών υποδομών που διασφαλίζουν την ταχεία και ασφαλή πρόσβασή μας στους λιμένες της Μαύρης Θάλασσας, παρακάμπτοντας τα στενά του Βοσπόρου. Συντελείται ουσιαστικά, με επίκεντρο το λιμάνι ένας μετασχηματισμός της περιοχής σε εμπορικό, ενεργειακό και στρατιωτικό περιφερειακό κόμβο, κρίσιμο και καθοριστικό για την οικονομική, ενεργειακή -και όχι μόνο- ασφάλεια τόσο της Ελλάδος όσο και της Ευρώπης». Ειδικότερα τον τελευταίο χρόνο σύμφωνα με τον κ. Χατζημιχαήλ «Ο Οργανισμός εν μέσω πανδημίας έχει πραγματοποιήσει άλματα προόδου, καλύπτοντας χαμένο χρόνο δεκαετιών και επιτυγχάνοντας ιστορικά υψηλά στη διακίνηση φορτίων και στις οικονομικές του επιδόσεις -ήδη από το πρώτο οκτάμηνο του έτους- αυξάνοντας παράλληλα και ισόρροπα τις εμπορικές και στρατιωτικές του παραμέτρους. Η τεχνογνωσία που αποκτούμε μέσα από τη στενή συνεργασία και την καθημερινή τριβή με τα στελέχη των αμερικανικών military logistics, μας έχει εισάγει σε μια νέα κουλτούρα υποδοχής, διαχείρισης και προώθησης φορτίων, γεγονός που διευρύνει τις δυνατότητες του λιμένα και του προσωπικού μας».

Διαβεβαιώνοντας πως «οι άνθρωποι του λιμένα Αλεξανδρούπολης, παραμένουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας, διασφαλίζοντας τα εθνικά συμφέροντα, σε απόλυτη συνάρτηση με τα τοπικά», επισήμανε «την ισχυρή βούληση της Ελληνικής Κυβέρνησης για τη βελτίωση της προσβασιμότητας του λιμένα στις ευρωπαϊκές αγορές, με σχεδιασμό και υλοποίηση εμβληματικών οδικών και σιδηροδρομικών υποδομών (προϋπολογισμού άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ) που πρόκειται να καθορίσουν την οικονομική και κοινωνική ζωή της Αλεξανδρούπολης και του Νομού Έβρου τις επόμενες δεκαετίες».

Related posts

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο η σύμβαση για την επισκευή του Δικαστικού Μεγάρου Δράμας

editor

Drone Dome – To φόβητρο που τυφλώνει τα τουρκικά Bayraktar

editor

Κορωνοϊός: Κλείνουν παιδικοί σταθμοί, σχολεία και πανεπιστήμια

admin
28/03/2024 16:06