19 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση των Δήμων της χώρας για τη θέρμανση των σχολείων – Τα ποσά για τον Έβρο

Νέα συμπληρωματική απόφαση Κ.Α.Π., ύψους 100 εκατ. ευρώ υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, για την πρόσθετη οικονομική ενίσχυση των Δήμων όλης της χώρας προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις τρέχουσες ανάγκες και τις αυξημένες υποχρεώσεις τους, όσον αφορά στις λειτουργικές τους δαπάνες, στην υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων, καθώς και στην εξόφληση ληξιπρόθεσμων ή εκκρεμών υποχρεώσεων.

Η απόφαση προβλέπει τις λεπτομέρειες σχετικά με την κατανομή και έρχεται να προστεθεί στη συμπληρωματική Κ.Α.Π. των 107 εκατ. ευρώ, που εκδόθηκε στα μέσα Οκτωβρίου.

Επίσης επιχορηγούνται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς και οι Περιφέρειες της χώρας, με το συνολικό ποσό των 10 εκατ. ευρώ, για την κάλυψη των λειτουργικών τους δαπανών.

Διατίθεται πρόσθετη χρηματοδότηση από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, ύψους 1 εκατ. ευρώ, και στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.), για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών του τρέχοντος έτους.

Ειδική πρόβλεψη υπήρξε για την κατά προτεραιότητα κάλυψη δαπανών θέρμανσης των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της συμπληρωματικής κατανομής ποσού, ύψους 7 εκατ. ευρώ, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους –σε όλους τους Δήμους της χώρας– για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων, προκειμένου να αντισταθμιστούν οι συνέπειες από τις διακυμάνσεις των τιμών στο κόστος ενέργειας και να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των σχολικών μονάδων, κατά τη διάρκεια του φετινού χειμώνα.

Όπως δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας: «Έχοντας αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χώρας μας και την εμπιστοσύνη στην εθνική μας οικονομία, σε συνεννόηση με το οικονομικό επιτελείο, είμαστε σε θέση να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες της Αυτοδιοίκησης και να στηρίζουμε την κοινωνία. Παρέχουμε τους απαραίτητους πόρους και στεκόμαστε δίπλα στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας, βοηθώντας τους, στην πράξη, να μπορούν να επιτελούν το έργο τους. Παράλληλα, αφουγκραζόμαστε τις έκτακτες ανάγκες που δημιουργούνται ως συνέπεια της εισαγόμενης κρίσης από την ανατίμηση του κόστους ενέργειας και συντονίζουμε τις ενέργειές μας, για να είμαστε δίπλα στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε για όλους τους πολίτες, σε κάθε γωνιά της Πατρίδας μας».

Τα ποσά για τους δήμους του Έβρου:

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 707.261,68

ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ 226.505,45

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ 374.672,49

ΣΟΥΦΛΙΟΥ 169.104,50

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ 57.504,65

Related posts

Έβρος: Πώς φτιάχτηκε η παιδική χαρά του νηπιαγωγείου στο ακριτικό χωριό, Πέπλο

editor

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

admin

Μουσική εκδήλωση: «ΟΙ ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ ΜΑΖΙ» στο Κάστρο του Καλέ

editor
19/03/2024 4:15