17 Αυγούστου, 2022
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκαν σήμερα ο Ν. Παναγιωτόπουλος και ο Τζ. Πάιατ

Στην Αλεξανδρούπολη έφτασαν σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, στο πλαίσιο της «Ημέρας Διακεκριμένων Επισκεπτών».

Ο σκοπός της επίσκεψης είναι η επίβλεψη της απόβασης του αμερικανικού στρατού που πραγματοποιείται στο λιμάνι και στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

Μετά την άφιξη των 375 αξιωματικών την περασμένη Παρασκευή, ακολούθησε μία μέρα αργότερα το θηριώδες μεταγωγικό «ARC Independence», που έκτοτε ξεφορτώνει εκατοντάδες στρατιώτες και πολεμικό υλικό, στο πλαίσιο της στρατιωτικής άσκησης – πρόβας πολέμου στα σύνορα με τη Ρωσία, «Atlantic Resolve 2022».

Η απόβαση θα συνεχιστεί με την άφιξη του «ARC Endurance», το οποίο έχει δέσει και στο παρελθόν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και αυτές τις μέρες βρίσκεται στην Ολλανδία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μόνο αυτήν τη βδομάδα αναμένεται να μετακινηθούν μέσω του λιμανιού 73 ελικόπτερα και συνολικά 995 στοιχεία στρατιωτικού εξοπλισμού, που θα φτάσουν στο μέλλον τα 2.000.

 

Related posts

Πώς ψήφισαν ανά ηλικία οι Έλληνες

admin

Μητσοτάκης: Εξήγγειλε μείωση του ΕΝΦΙΑ 22%

admin

Αρχιμανδρίτης απαντά στους Τούρκους για τον τεράστιο φωτεινό σταυρό στη Νέα Βύσσα

editor
17/08/2022 23:26