19 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Ολοκληρώθηκε χθες η άσκηση «Κολοσσός» στο πεδίο βολής «Κατταβιάς» στη Ρόδο

Η τελική φάση της τακτικής άσκησης μετά στρατευμάτων «Κολοσσός» διεξήχθη χθες, Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου στο πεδίο βολής – ασκήσεων «Κατταβιάς» στη Ρόδο.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), την τελική φάση της άσκησης παρακολούθησε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση.

Την τελική φάση της άσκησης παρακολούθησαν επίσης ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνιος Καμπουράκης, ο διοικητής ΑΣΔΕΝ αντιστράτηγος Νικόλαος Φλάρης και ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χρήστος Ευστρατίου.

Η τακτική άσκηση μετά στρατευμάτων «Κολοσσός», είναι μεσαίας κλίμακας της 95 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΑΔΤΕ), στην οποία συμμετείχαν οι οργανικές της μονάδες, ελικόπτερα της αεροπορίας στρατού και μαχητικά αεροσκάφη.

Οι ασκούμενες δυνάμεις, προστίθεται στην ανακοίνωση, εξασκήθηκαν στις αμυντικές επιχειρήσεις με εκτέλεση αντεπιθέσεων και στην εξάλειψη αεροπρογεφυρώματος, ενώ πραγματοποιήθηκαν και βολές πυροβολικού, αρμάτων και όλμων σε συνδυασμό με πυρά από επιθετικά ελικόπτερα και από μαχητικά αεροσκάφη, με κατάδειξη από ελεγκτές τερματικής καθοδήγησης (Joint Terminal Attack Controller – JTAC).

Στον χαιρετισμό του ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ συνεχάρη τους συμμετέχοντες για την άρτια οργάνωση και την άριστη εκτέλεση της άσκησης, εκφράζοντας την πλήρη ικανοποίηση του για το υψηλό επίπεδο του επαγγελματισμού και την επιχειρησιακή ετοιμότητα του προσωπικού, την απόλυτη εξοικείωσή του με τα οπλικά συστήματα, καθώς και για το υψηλό ηθικό και την αφοσίωσή του στην εκτέλεση της αποστολής του.

Αναφερόμενος στην άσκηση τόνισε το υψηλότατο επιχειρησιακό όφελος και τον ρόλο της ως προς την τόνωση του αισθήματος ασφάλειας της τοπικής κοινωνίας και επεσήμανε ότι η αποτρεπτική ισχύς των Ενόπλων Δυνάμεων διασφαλίζεται με τις καθημερινές ασκήσεις σε εθνικό επίπεδο, καθώς και με συνεκπαιδεύσεις και την οικοδόμηση συνεργειών με συμμάχους, φίλους και εταίρους σε διεθνές διμερές και πολυμερές επίπεδο, ενισχύοντας τον ρόλο της χώρας μας ως ισχυρού παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και πέραν αυτής.

Κατά την παραμονή του στη Ρόδο, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε επίσης το στρατηγείο της 95 ΑΔΤΕ όπου ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες του σχηματισμού και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το προσωπικό του επιτελείο του.

Related posts

Θεσσαλονίκη: Πρόστιμο για συνάθροιση 11 ατόμων σε σπίτι

editor

Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης: Τηλεοπτική και ραδιοφωνική μετάδοση των ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδος

admin

Ο Αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιώτης αναλαμβάνει νέος Διευθυντής της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση

editor
19/04/2024 13:52