5 Φεβρουαρίου, 2023
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ για την ανακατασκευή του δρόμου Ίασμος – Κοπτερό

Με χρηματοδότηση ύψους 5,1 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ η Περιφέρεια ΑΜ-Θ ανακατασκευάζει έναν ακόμα επαρχιακό δρόμο Ίασμος – Κοπτερό. Είναι ο δρόμος που συνδέει την έδρα του Δήμου Ιάσμου με τον οικισμό Κοπτερό στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, μήκους 4,5 χιλιομέτρων.

Ο δρόμος αυτός έχει υποστεί φθορές λόγω αυξημένης κίνηση από κατοίκους της περιοχής που κινούνται μεταξύ των Δήμων Ιάσμου και Ξάνθης.

Η Περιφέρειας ΑΜ-Θ έχει στόχο να αποκαταστήσει τις φθορές στο οδόστρωμα, να αυξήσει το πλάτος του δρόμου, να συντηρήσει αλλά και να κατασκευάσει νέα τεχνικά, βελτιώνοντας έτσι το συνολικό επίπεδο ασφάλειας για τους οδηγούς. Παράλληλα, με το έργο θα λυθεί και ένα χρόνιο πρόβλημα απορροής ομβρίων υδάτων καθώς θα κατασκευαστούν επίσης έξι τεχνικά επί της σιδηροδρομικής γραμμής του ΟΣΕ.

Με 5,1 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ η Περιφέρεια ΑΜ-Θ ανακατασκευάζει τον δρόμο Ίασμος - Κοπτερό

Ο κ. Μέτιος με αφορμή την εξασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου πραγματοποίησε σύσκεψη στο γραφείο του για το θέμα με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκο Τσαλικίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών κ. Αχμέτ Ιμπράμ, τον Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικών Πολιτικών κ. Τζιχάν Ιμάμογλου, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Ψηφιακής Πολιτικής κ. Μουλταζά Ταρκάν Μουλταζά και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Ροδόπης κ. Κώστα Ναλμπάντη, παρουσία της Εκτελεστικής Γραμματέως της ΠΑΜΘ κας Ζωής Κοσμίδου, του Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Υποδομών κ. Τάσου Παράσχου, του Προϊσταμένου των Τεχνικών Υπηρεσιών Ροδόπης κ. Κώστα Δερνεκτσή και του ειδικού συμβούλου της Περιφέρειας σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης κ. Χρήστου Μαχαίρα.

Related posts

Μεγάλη ποσότητα από ακατάλληλα όστρακα για πώληση βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη

editor

Αλεξανδρούπολη: 100 χρόνια από την ενσωμάτωση στον εθνικό κορμό

admin

Κορονοϊός: Μετά από 38 μέρες νοσηλείας πήρε εξιτήριο 61χρονη – Τα αναλυτικά στατιστικά στοιχεία

editor
05/02/2023 23:14