21 Ιουλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Yeni Safak: “Προκλητική η παρουσία Ειδικών Δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού στο Σουφλί”

«Προκλητική» θεωρεί την παρουσία Ειδικών Δυνάμεων του Ε.Σ. στην περιοχή του χωριού Μεγάλο Δέρειο στο Σουφλί η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak, οι οποίες βρίσκονται στα σύνορα προς αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης από περάσματα των ελληνοβουλγαρικών συνόρων.

Με τίτλο: «Μονάδα Καταδρομών και σε άλλο “τουρκικό” χωριό της Δυτικής Θράκης», η τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως οι καταδρομείς έφτασαν στο Μεγάλο Δέρειο μ΄ εντολή του αρχηγού του ΓΕΣ Κωνσταντίνου Φλώρου, σημειώνοντας πως θα περιπολούν όλο το 24ωρο όλη την περιοχή. «Η Ελλάδα που κλιμακώνει την ένταση σε Αιγαίο και Μεσόγειο συνεχίζει να συγκεντρώνει στρατό σε τουρκικά χωριά της δυτικής Θράκης. Το ελληνικό Γενικό Επιτελείο θα τοποθετήσει μονάδα ειδικών δυνάμεων στο Μεγάλο Δέρειο που είναι ένα από τα τουρκικά χωριά της περιοχής Σουφλίου» γράφει.

Το δημοσίευμα μιλάει για «τουρκικά» χωριά στην Θράκη, ζητώντας τον λόγο γιατί η Αθήνα στέλνει ή πραγματοποιεί ασκήσεις σε μειονοτικά χωριά. «Τελευταία η κυβέρνηση της Αθήνας συνεχίζει να μεταφέρει μονάδες καταδρομών σε «τουρκικά» χωριά στη δυτική Θράκη. Η ελληνική πλευρά παλαιότερα έστησε μονάδες ειδικών δυνάμεων στα «τουρκικά» χωριά Ορμένιο και Σουφλί για λόγους ασφαλείας των συνόρων. Ενώ στην Γλαύκη είχαν πραγματοποιήσει άσκηση με βαρέα όπλα στο μέσο του χωριού. Η Ελλάδα παλαιότερα ίδρυσε μονάδες καταδρομέων στα τουρκικά χωριά Ορμένιο και Σουφλί.

Επίσης ελληνική μονάδα ειδικών δυνάμεων είχε πραγματοποιήσει άσκηση με βαρέα όπλα στο μέσο του χωριού Γλαύκη του δήμου Μύκης» καταλήγει το δημοσίευμα, από τ΄ οποίο γίνεται εμφανής η ενόχληση της Άγκυρας, από την παρουσία ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Θράκη.

Related posts

Συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ στο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.) στη Ρόδο

editor

Ραντεβού Μητσοτάκη – Ερντογάν: Αυστηρά μηνύματα και απαντήσεις στη διγλωσσία της Άγκυρας

editor

Τον Έβρο θα επισκεφτεί αύριο ο υπουργός Ναυτιλίας Γιαν. Πλακιωτάκη

editor
21/07/2024 17:24