29 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Αλεξανδρούπολη: Γιορτάζει ο Ιερός Ναός Αγίου Ανδρέα

Αύριο 30 Νοεμβρίου 2021, η Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη του Αγίου αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου και πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός στα Νέα Εργατικά της Αλεξανδρούπολης.

Ο Άγιος Ανδρέας ήταν ψαράς στο επάγγελμα και αδελφός του Αποστόλου Πέτρου, κατάγονταν από τη Βηθσαϊδά της Γαλιλαίας και τον πατέρα του τον έλεγαν Ιωνά. Επειδή κλήθηκε από τον Κύριο πρώτος στην ομάδα των μαθητών, ονομάστηκε πρωτόκλητος.

Μαζί με τον Ιωάννη τον ευαγγελιστή ο Ανδρέας υπήρξαν στην αρχή μαθητές του Ιωάννου του Προδρόμου. Κάποια μέρα μάλιστα, που βρισκόντουσαν στις όχθες του Ιορδάνη κι ο Πρόδρομος τους έδειξε τον Ιησού και τους είπε «ἴδε ὁ ἀμνὸς τοῦ Θεοῦ ὁ αἴρων τὴν ἁμαρτίαν τοῦ κόσμου», οι δύο απλοϊκοί εκείνοι ψαράδες συγκινήθηκαν τόσο πολύ, που χωρίς κανένα δισταγμό κι επιφύλαξη αφήκαν αμέσως τον δάσκαλο τους κι ακολούθησαν τον Ιησού.

Η ιστορία της ζωής του Ανδρέα μέχρι την Σταύρωση, την Ανάσταση και την Ανάληψη, υπήρξε σχεδόν ίδια με εκείνη των άλλων μαθητών. Μετά το σχηματισμό της πρώτης Εκκλησίας, ο Ανδρέας κήρυξε σε Βιθυνία, Εύξεινο Πόντο, Θράκη, Μακεδονία και Ήπειρο. Τελικά, κατέληξε στην Αχαΐα.

Related posts

Ο καιρός σε Μακεδονία και Θράκη

editor

Συνελήφθησαν 3 διακινητές

admin

Αλεξανδρούπολη: Το πρόγραμμα πτήσεων στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” για τον Δεκέμβριο

editor
29/03/2024 2:08