30 Μαρτίου, 2023
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Καμπάνια του Υπουργείου Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας-Θράκης) για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας-Θράκης) ξεκίνησε καμπάνια ευαισθητοποίησης στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα υποστήριξης στις γυναίκες και τα κορίτσια θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας.

Με κεντρικό εικαστικό το σύμβολο του γυναικείου φύλου να καταλήγει να είναι ο σταυρός που ‘’σηκώνουν’’ οι γυναίκες-θύματα βίας παρουσιάζει με άμεσο και ευθύ τρόπο τη σκληρή πραγματικότητα της Βίας που βιώνουν χιλιάδες γυναίκες καθημερινά.

Η καμπάνια παρακινεί όλες τις γυναίκες να μην αφήνουν το χρόνο να περνάει και να απευθυνθούν για βοήθεια στους αρμόδιους φορείς υποστήριξης.

Το κεντρικό μήνυμα “Καιρός να σταματήσει ο κύκλος της βίας ” θα βρίσκεται στον «αέρα» για το μήνα Νοέμβριο σε ιστοσελίδες της Κεντρικής Μακεδονίας και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου (www.mathra.gr), αλλά και
στο page του Τομέα στο Facebook. Στο πλαίσιο της καμπάνιας έγινε βιντεοπροβολή στην πρόσοψη του Διοικητηρίου όπου στεγάζεται ο Τομέας Μακεδονίας και Θράκης με ένα συμβολικό βίντεο.

Related posts

Τουρκία: Στο αρχείο η κατηγορία της κατασκοπείας για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς

admin

Συνελήφθη 22χρονος ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

admin

Samothraki Open Forum: Η Σαμοθράκη πρωτοστατεί στην Αειφορία

admin
30/03/2023 11:25