13 Ιουνίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τεχνολογία Τοπικά Νέα

Επίσκεψη της προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» στην Ορεστιάδα για τα εγκαίνια δράσης ρομποτικής στα σχολεία

Μέσω της δράσης «Μικρή επανάσταση στην εκπαίδευση: αναδεικνύουμε τις ψηφιακές δυνατότητες των Ελλήνων του αύριο», 1821 σχολεία σε όλη τη χώρα θα εξοπλιστούν με κιτ ρομποτικής, στο πλαίσιο πρότασης πανελλαδικής εμβέλειας του δήμου Τρικκαίων, η οποία έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και έχει την υποστήριξη του υπουργείου Παιδείας.

Για τη συμβολική, αλλά και ουσιαστική έναρξη του προγράμματος, καθώς παραδόθηκαν τα πρώτα από το σύνολο των 8.613 κιτ που προβλέπονται στην πορεία υλοποίησης του έργου, επιλέχθηκε η ακριτική Ορεστιάδα, η νεότερη και βορειότερη πόλη της χώρας. Τα κιτ αφορούν σε 332 σχολεία, 45.000 μαθητές και 4.500 εκπαιδευτικούς.

«Το μέλλον είναι εδώ», τόνισε από το 1ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας, με τα κιτ ρομποτικής στα χέρια των μαθητών, η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη. «Ρομποτική, τεχνητή νοημοσύνη, επιστήμες των δεδομένων, αλλάζουν τη ζωή μας. Ως Επιτροπή “Ελλάδα 2021” βάλαμε στοίχημα ότι δεν επιτρέπεται να αφήσουμε τη νέα γενιά να χάσει το τρένο και γι’ αυτό επιλέξαμε δράσεις που οδηγούν στη μετάβαση της εκπαίδευσης στη νέα εποχή» υπογράμμισε και απευθύνθηκε στα παιδιά: «Να τα χαρείτε, να μάθετε, να πρωτοπορήσετε, να δημιουργήσετε, να διακριθείτε, αυτή θα είναι η ικανοποίηση η δική μας».

«Πήγαμε από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα, αν θέλουμε να προχωρήσουμε πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι ο ένας έχει ανάγκη τον άλλον. Τιμάμε αυτή τη χρονιά με μικρές επαναστάσεις, ώστε να κάνουμε τα παιδιά μας να μπορούν να αντιμετωπίσουν τις αλλαγές που έρχονται, να μην τους προλάβουν και τους αφήσουν πίσω οι απαιτήσεις που έχουν μπροστά τους» είπε χαρακτηριστικά η κ. Αγγελοπούλου.

Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, εξήρε τη συνεργασία Επιτροπής, τοπικής αυτοδιοίκησης και υπουργείου και μίλησε για «πρωτοβουλία που μας προετοιμάζει για τα επόμενα μεγάλα βήματα».

«Ο κόσμος αλλάζει και πρέπει να κάνουμε μικρές και μεγάλες επαναστάσεις» τόνισε από την πλευρά του ο δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου.

«Μας δίνουν δύναμη αυτές οι πρωτοβουλίες, η παρουσία σας αποδεικνύει ότι δεν ξεχνάτε τους ακρίτες» επισήμανε ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης.

Καθηγητές και μαθητές εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για τα κιτ ρομποτικής, με τους μικρούς μαθητές να μιλούν για το Ρήγα Φεραίο, τη Χάρτα, το Θούριο, αλλά και για το αύριο στον κόσμο της ρομποτικής, των επιστημών και των νέων τεχνολογιών.

Μιλώντας για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η κυρία Αγγελοπούλου επισήμανε ότι δεν είναι δυνατόν να αποδεχθούμε την ύπαρξη βίας κατά των γυναικών, ούτε σωματικής, ούτε ψυχολογικής». «Οι γυναίκες πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να διεκδικούν τα όνειρά τους. Γιορτάζουμε μια ημέρα που θα πρέπει να εκλείψει, με τις γυναίκες να έχουν τη θέση που αξίζουν στην κοινωνία» σημείωσε η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Related posts

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ στην Αθήνα για συναντήσεις με φορείς και κυβερνητικούς παράγοντες

editor

Πανηγυρίζει το Παρεκκλήσι του Αγίου Eυαγγελιστού Λουκά στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

editor

Μ. Τσέπελης: Να πηγαίνετε στο σχολείο και να κάνετε όνειρα!

editor
13/06/2024 0:46