24 Σεπτεμβρίου, 2023
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Π. Χρηστίδης από την Αλεξανδρούπολη: Είμαι υποψήφιος γιατί πιστεύω ότι ο χώρος μας είναι αυτός που μπορεί να ξανασηματοδοτήσει μία νέα ελπίδα

Με το τρίπτυχο του «ένδοξου παρελθόντος, του ελπιδοφόρου παρόντος και του σπουδαίου μέλλοντος του ΠΑΣΟΚ» ως κεντρικό άξονα της χθεσινοβραδινής ομιλίας του στην Αλεξανδρούπολη, ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης ολοκλήρωσε τη διήμερη περιοδεία του στη Θράκη.

Το ένδοξο παρελθόν

Σκιαγραφώντας την κοινωνία την οποία δημιούργησε ιστορικά το ΠΑΣΟΚ «κάνοντας ρήξεις, τομές και ανατροπές στη βάση των προβλημάτων», με αποφάσεις «που δεν ήταν εύκολες και που δημιούργησαν πρόβλημα στις σχέσεις μας με τον ελληνικό λαό… » και έχοντας διαχρονικά «έναν πυρήνα ιδεών, αξιών που έδειχνε πάντοτε το μέλλον», ο κ. Χρηστίδης μίλησε για μία κοινωνία που αντιπάλεψε και ξεπέρασε πολύ μεγάλες ανισότητες, στην οποία ο μη προνομιούχος Έλληνας απέκτησε φωνή. «Ήταν η δική μας παράταξη, η οποία διαμόρφωσε την ισχυρή Ελλάδα με παρουσία στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, με πρόοδο πραγματική, με ένα βιοτικό επίπεδο το οποίο άλλαζε χρόνο τον χρόνο», είπε χαρακτηριστικά.

Το ελπιδοφόρο παρόν

Εκτιμώντας ότι σήμερα δεν έχουμε την Ελλάδα που μας αξίζει, αναφέρθηκε στην οικονομία και «την καθημερινή ακρίβεια που επιβαρύνει το κάθε τι», στο δημόσιο χρέος, τα κόκκινα δάνεια, τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τα εμπόδια που μπαίνουν διαρκώς στη νέα γενιά, η οποία «δεν μπορεί να λειτουργήσει, να δράσει, να ζήσει έτσι όπως έζησε η γενιά των γονιών της πριν από 20 χρόνια». Άσκησε δριμεία κριτική σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για πελατειασμό, αναξιοκρατία, αδιαφάνεια, για καλλιέργεια χαμηλών προσδοκιών και ταχυτήτων και διχασμό της ελληνικής κοινωνίας για μικροκομματικά οφέλη. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η αντιστροφή της υφιστάμενης κατάστασης μπορεί να γίνει διαμορφώνοντας ένα πλαίσιο, το οποίο έχει γενναίες αλλαγές. «Είναι κάτι που πιστεύω ότι πρέπει ν’ αλλάξει και δεν μπορούν να το αλλάξουν ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, μόνο εμείς μπορούμε να το αλλάξουμε με βαθιές τομές και πολιτικές στη ζωή του τόπου, με θεσμικές μεταρρυθμίσεις, με περισσότερη διαφάνεια, με περισσότερη αξιοκρατία, χτυπώντας τα καρτέλ, χτυπώντας τα κλειστά συστήματα», σημείωσε ο κ. Χρηστίδης.

Το σπουδαίο μέλλον

Οι εκλογές της 5ης Δεκέμβρη θα αποτελέσουν, σύμφωνα με τον κ. Χρηστίδη, την αφετηρία της αναγέννησης του ΠΑΣΟΚ. «Πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ για να ξαναγίνει πρωταγωνιστής όχι να συμβιβαστεί με μία θέση κομπάρσου… Έχει ένδοξο παρελθόν, ελπιδοφόρο παρόν, έχει σπουδαίο μέλλον. Αρκεί εμείς να πάρουμε τις τύχες της παράταξης στα δικά μας χέρια…», τόνισε. Δίνοντας το στίγμα του αναγεννημένου ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι αυτό θα ευθυγραμμιστεί με τις ανάγκες της εποχής, θα αφουγκραστεί τους πολίτες, θα καταθέσει λύσεις στα προβλήματά τους, θα φέρει την πολιτική όσο το δυνατό πιο κοντά στους πολίτες, θα διαμορφώσει μαζί τους ένα νέο, καλύτερο αύριο.

«Είμαι εδώ και είμαι υποψήφιος γιατί πιστεύω ότι πρέπει να ονειρευτούμε ξανά… Γιατί πιστεύω ότι δεν έχουμε δικαίωμα να συμβιβαζόμαστε… να αφήνουμε κανέναν να αποφασίζει για εμάς χωρίς να είμαστε εκεί να διεκδικούμε… Γιατί πιστεύω ότι ο χώρος μας είναι αυτός που μπορεί να ξανασηματοδοτήσει μία νέα ελπίδα…», κατέληξε ο υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

 

Related posts

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης υπέγραψε τη σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου “Ανάδειξη – Αξιοποίηση των αποθηκών του ΟΣΕ στο λιμάνι

admin

Εμπορικός Σύλλογος Ορεστιάδας : Υποχρεωτικά τα self tests – Προσοχή στα πρόστιμα

editor

Ποιες περιοχές του δήμου Σουφλίου είναι χωρίς ρεύμα

editor
24/09/2023 23:42