29 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Ξεκινά η χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων στο ΠΓΝΑ

Από την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, ξεκινά η χορήγηση των μονοκλωνικών αντισωμάτων στην Ελλάδα και ειδικότερα και στον Έβρο.

Ανάμεσα σε αυτά τα νοσοκομεία είναι το ΑΧΕΠΑ και το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Γι’ αυτόν τον λόγο ετοιμάζεται πλατφόρμα στην ΗΔΙΚΑ, μέσω της οποίας οι θεράποντες γιατροί θα υποβάλλουν τις αιτήσεις, ενώ τον τελικό λόγο θα έχει ειδική επιτροπή.

Δικαιούχοι της θεραπείας είναι άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, όπως μεταμοσχευμένοι, με νεφρική ανεπάρκεια και καρκινοπαθείς.

Περίπου πριν από δύο εβδομάδες παρελήφθησαν οι πρώτες παρτίδες του φαρμάκου των εταιρειών Regeneron-Roche κατά του Covid-19 βασισμένου σε μονοκλωνικά αντισώματα από το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ), στο πλαίσιο της συμμετοχής της Ελλάδας στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (σύμβαση SANTE-C3-2020-091) για την προμήθεια της νέας θεραπείας.

Το φάρμακο διατίθεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το ΙΦΕΤ. Η διοίκηση και οι υπηρεσίες του ινστιτούτου κινήθηκαν ταχύτατα, κατόπιν εντολής του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να εξασφαλίσουν εγκαίρως τις δόσεις που αναλογούν στη χώρα μας.

Related posts

Πρωτοβουλία των κατοίκων της Αλεξανδρούπολης για την Προστασία του Αστικού Άλσους στο Φυτώριο

editor

Τοποθετήθηκαν τα νέα στέγαστρα στο δημοτικό camping Αλεξανδρούπολης

editor

Νέα αποστολή ανθρωπιστικού υλικού 110 τόνων στους σεισμόπληκτους Τουρκίας και Συρίας

editor
29/03/2024 11:07