29 Φεβρουαρίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Ν. Παναγιωτόπουλος: Με την Αίγυπτο μοιραζόμαστε κοινές αντιλήψεις

Η Ελλάδα και η Αίγυπτος μοιράζονται κοινές αντιλήψεις ενώ βούληση των χωρών είναι «να αποτελέσουν πλέγμα προάσπισης και σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», ανέφερε στην ανάρτησή του στο twitter, με αφορμή την άσκηση «Μέδουσα 11», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος συναντήθηκε χθες με τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου, αντιστράτηγο Οσάμα Ροσντί Ασκάρ, στο Πεντάγωνο.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, που ήταν παρών στην συνάντηση, αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook ότι «επιβεβαιώθηκε η αμοιβαία ύψιστη προτεραιότητα για σύσφιξη και βελτίωση των σχέσεων» μέσω του προγραμματισμού «ενός πλέγματος μελλοντικών δράσεων και δραστηριοτήτων κοινών διακλαδικών συνεκπαιδεύσεων». «Στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας», συνεχίζει στην ανάρτησή του ο Ν. Χαρδαλιάς, «δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στις διακρατικές στρατιωτικές συνεργασίες, που εξυπηρετούν τα εθνικά μας συμφέροντα και μας ισχυροποιούν στην ευρύτερη περιοχή». «Άλλωστε», προσθέτει αναφερόμενος σε ρήση του Μεγάλου Αλεξάνδρου, «ο θησαυρός μας βρίσκεται στους φίλους μας».

Αναφορά στην πρώτη επίσκεψη του αντιστράτηγου Οσάμα Ροσντί Ασκάρ στην Ελλάδα έκανε σε ανάρτησή του στο twitter και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος. Του ευχήθηκε «κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα» καθώς ο αντιστράτηγος Οσάμα Ροσντί Ασκάρ ανέλαβε καθήκοντα τον προηγούμενο μήνα και συγκεκριμένα στις 27 Οκτωβρίου. Χαρακτήρισε «πολύ ενδιαφέρουσες τις συνομιλίες», τόνισε ότι «εμβαθύνονται οι δεσμοί ανάμεσα στις Ένοπλες Δυνάμεις Ελλάδας και Αιγύπτου» ενώ προανήγγειλε και επίσκεψη στο Κάιρο, στο πλαίσιο της έκθεσης Egypt Defence Expo, η οποία διοργανώνεται από 29 Νοεμβρίου έως και 2 Δεκεμβρίου.

Related posts

ΚΥΣΕΑ: Επέκταση του φράχτη στον Έβρο και ενίσχυση συστημάτων επιτήρησης

editor

Έσπασε το «ταμπού» της υποχρεωτικότητας

editor

Τοκαμάνης σε Χατζηγιάννογλου: Γιατί δεν κηρύχθηκε η περιοχή Ερυθροποτάμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης;

editor
29/02/2024 3:58