19 Ιουλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου: Εμβολιαστική δράση κατά του κορονοϊού

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε τις μεταμεσημβρινές ώρες της 21ης Νοεμβρίου ε.έ. η εμβολιαστική δράση κατά του covid-19 στο Διδυμότειχο, που πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία της 4ης Υγειονομικής Περιφερείας Μακεδονίας-Θράκης και της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Παναγίας Ελευθερωτρίας. Προσήλθαν πάνω από 100 άτομα και από αυτά εμβολιάσθηκαν 72, μεταξύ των οποίων ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός και κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος εξερχόμενος του εμβολιαστικού Κέντρου ευχαρίστησε την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας – Θράκης για την συνεργασία της και τόνισε στους δημοσιογράφους «Πρέπει να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας. Δεν έχουμε δικαίωμα επιπόλαια να εκθέτουμε τον εαυτό μας σε κίνδυνο ούτε τους γύρω μας. Καθημερινά διαπιστώνουμε ότι συνάνθρωποι μας ασθενούν ή και πεθαίνουν. Η Εκκλησία συνιστά τον εμβολιασμό ως ένα μέτρο αναχαίτισης της πανδημίας και θωράκισης του κόσμου. Η Εκκλησία δεν επιβάλλει σε κανέναν αλλά πατρικά και αδελφικά συνιστά τον εμβολιασμό». Και έκλεισε λέγων· «Οι καιροί είναι δύσκολοι. Χρειάζεται ψυχραιμία, προσευχή και προσοχή».

Related posts

Αλεξανδρούπολη: Με μία νέα παιδική χαρά σε νηπιαγωγείο του Απαλού συνεχίζει την προσφορά της στα παιδιά του Έβρου η Ένωση «Μαζί για το Παιδί»

editor

Διδυμότειχο: Εγκρίθηκε η κατασκευή της νέας γέφυρας του Ερυθροποτάμου

editor

Αλεξανδρούπολη: Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο

admin
19/07/2024 13:07