Κοινωνία Τοπικά Νέα

Αλεξανδρούπολη: Οι μαθητές του 4ου ΕΠΑΛ δημιουργούν το δικό τους ντοκιμαντέρ

Η μη κερδοσκοπική εταιρία Άνασσα διοργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα δημιουργίας ντοκιμαντέρ για εφήβους σε Αλεξανδρούπολη και Χίο, με ορίζοντα ολοκλήρωσης τον προσεχή Δεκέμβρη, όταν και αναμένεται να παρουσιαστούν οι δημιουργίες των συμμετεχόντων εφήβων, ήτοι δύο ντοκιμαντέρ.

Τα γυρίσματα διαρκούν έξι ημέρες και αποτελούνται από διαδραστικά εργαστήρια ντοκιμαντέρ, το αποτέλεσμα των οποίων θα είναι: η δημιουργία 2 συμμετοχικών ντοκιμαντέρ από τους ίδιους τους εφήβους σε συνεργασία με τους εμψυχωτές, η δημιουργία ενός site για την ανάρτηση των ντοκιμαντέρ και ενός διαδικτυακού εορτασμού λήξης.

Στη διαδικτυακή συνάντηση λήξης θα γίνει προβολή των ντοκιμαντέρ καθώς και ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών με στόχο την δημιουργία μελλοντικών συνεργασιών μεταξύ των παιδιών. Αφετηρία θα αποτελέσουν: η Ελληνική Λογοτεχνία, εικαστικά έργα, δημοσιεύσεις στον Τύπο, σύγχρονο φωτογραφικό υλικό και μελέτες.

Για την υλοποίηση του προγράμματος η ομάδα Άνασσα συνεργάστηκε με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς στο Μουσείο Μαστίχας Χίου, το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης και την Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης.

Η επιλογή της Αλεξανδρούπολης και συγκεκριμένα του 4ου ΕΠΑΛ αλλά και της Χίου σύμφωνα με την κα Ντόρα Ζαχαροπούλου η οποία μίλησε στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm»δεν ήταν τυχαία, καθώς η συνεργασία με νέους ανθρώπους της παραμεθορίου αποτελούσε στρατηγική επιλογή της «Άνασσα». «Θέλουμε να ενδυναμώσουμε τις συνεργασίες μας μεταξύ ομάδων διαφορετικών περιοχών, όπως τα παιδιά της Χίου θα παρουσιάσουν την δουλειά τους στα παιδιά της Αλεξανδρούπολης και το αντίστροφο, ευκαιρία μέσα από την οποία ενδεχομένως να προκύψουν και γνωριμίες αλλά και νέες συνεργασίες» τόνισε η ίδια εξηγώντας πως και ο κινηματογράφος ως μέσο προβολής της δράσης δεν ήταν τυχαία επιλογή.

Related posts

Έβρος: Νέες προσλήψεις συνοριοφυλάκων

editor

Το ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για τη Σαμοθράκη παρουσιάζει σήμερα ο Γιώργος Χανός

admin

Ο Αρχιμανδρίτης Κύριλλος Κολτσίδης νέος Ηγούμενος της Ιεράς Κοινοβιακής Μονής Αγίας Παρασκευής Διδυμοτείχου

editor