28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη λαμπαδηδρομία του 15ου Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος»

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από σήμερα έως και αύριο, στο πλαίσιο διεξαγωγής της λαμπαδηδρομίας του 15ου Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος», που πραγματοποιείται στην Κεντρική Μακεδονία.

Συγκεκριμένα από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, σήμερα Σάββατο (20-11-2021) κατά τη διάρκεια τέλεσης λαμπαδηδρομίας στο πλαίσιο του 15ου Διεθνούς Μαραθώνιου δρόμου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», ο οποίος θα ξεκινήσει από την Παλαιά Πέλλα και θα καταλήξει στον Λευκό Πύργο, με σκοπό την ομαλή διεξαγωγή της και την ασφάλεια των λαμπαδηδρόμων, θα εφαρμοσθούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Στον Δήμο Κορδελιού- Ευόσμου, από ώρα 14:00 δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία και η στάση όλων των οχημάτων, προοδευτικά και ανάλογα με το χρονικό σημείο διέλευσης των δρομέων:

– στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου, από την οδό Μοναστηρίου μέχρι την οδό Εθνικής Αντιστάσεως και καθ’ όλο το πλάτος αυτής

– στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, από την οδό Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι την οδό Κατσαντώνη και καθ’ όλο το πλάτος αυτής

– στην οδό Κατσαντώνη, από την οδό Εθνικής Αντιστάσεως μέχρι την οδό Φλώρου και καθ’ όλο το πλάτος αυτής

– στην οδό Φλώρου, από την οδό Κατσαντώνη μέχρι την οδό Μεγ. Αλεξάνδρου και καθ’ όλο το πλάτος αυτής

– στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, από την οδό Φλώρου μέχρι τo ύψος της Πλατείας Ευόσμου (οδός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου) και καθ’ όλο το πλάτος αυτής

Στον Δήμο Αμπελοκήπων- Μενεμένης, από ώρα 14:30 δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία και η στάση όλων των οχημάτων, προοδευτικά και ανάλογα με το χρονικό σημείο διέλευσης των δρομέων:

– στην οδό Αγίας Παρασκευής, από την συμβολή της με την οδό Μοναστηρίου μέχρι την συμβολή της με την οδό Θ.Χατζίκου και καθ’ όλο το πλάτος αυτής

– στην οδό Θ.Χατζίκου, από την συμβολή της με την οδό Αγ.Παρασκευής μέχρι την συμβολή της με την οδό Λεωφ. Δενδροποτάμου και καθ’ όλο το πλάτος αυτής

– στη Λεωφ. Δενδροποτάμου, από την συμβολή της με την οδό Θ. Χατζίκου μέχρι την συμβολή της με την οδό 28ης Οκτωβρίου και μόνο στο ρεύμα πορείας προς την οδό Καραολή Δημητρίου

– στην οδό 28ης Οκτωβρίου, από την συμβολή της με τη Λεωφ. Δενδροποτάμου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Μ. Αλεξάνδρου και μόνο στο ρεύμα κυκλοφορίας προς ανατολικά

– στην οδό Μ. Αλεξάνδρου, από τη συμβολή της με την οδό 28ης Οκτωβρίου μέχρι το ύψος της πλατείας Επταλόφου και καθ’ όλο το πλάτος αυτής

Από ώρα 14:45′ έως πέρας των εκδηλώσεων, δεν θα επιτρέπεται επίσης η κυκλοφορία και η στάση όλων των οχημάτων πέριξ της πλατείας Επταλόφου και συγκεκριμένα στις συμβολές με τις οδούς Μ. Αλεξάνδρου, Ελ. Βενιζέλου και Γ. Χαλκίδη, με εξαίρεση την οδό Μ. Αλεξάνδρου. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από τους γύρω δρόμους.

Επίσης, στον Δήμο Θεσσαλονίκης, από ώρα 16:30 δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία και η στάση όλων των οχημάτων, προοδευτικά και ανάλογα με το χρονικό σημείο διέλευσης των δρομέων, στη Λεωφ. Νίκης και στην οδό 30ης Οκτωβρίου καθ’ όλο το μήκος και πλάτος αυτών.

Επιπρόσθετα, την Κυριακή (21-11-2021) λόγω διεξαγωγής του 15 ου Διεθνούς Μαραθώνιου Δρόμου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και του 9 ου Διεθνή Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης, καθώς και των Δρόμων Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5 και 10 χλμ, θα εφαρμοστούν οι κάτωθι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Από ώρα 22.00 του Σαββάτου (20-11-2021) μέχρι ώρα 14.30 της Κυριακής (21-11-2021) δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση των οχημάτων στις εξής οδούς:

– Ε.Ο. Θεσσαλονίκης- Έδεσσας, από τα όρια του νομού Πέλλας μέχρι τη Χαλκηδόνα, σε όλο το πλάτος του οδοστρώματος, από τη Χαλκηδόνα μέχρι τηνπόλη της Θεσσαλονίκης, μόνο στο ρεύμα πορείας προς Θεσ/νίκη

– Λεωφόρο Κ. Καραμανλή στην Ιωνία, μόνο στο ρεύμα πορείας προς Θεσσαλονίκη

– Νέα Μοναστηρίου (Δήμων Δέλτα – Κορδελιού-Ευόσμου), μόνο στο ρεύμα πορείας προς Πλατεία Δημοκρατίας

– Μοναστηρίου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Γιαννιτσών, μόνο στο ρεύμα πορείας προς Πλατεία Δημοκρατίας

– Γιαννιτσών, από τη συμβολή της με την οδό Μοναστηρίου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Δάφνης και καθ΄όλο το πλάτος αυτής

– Δάφνης, από τη συμβολή της με την οδό Γιαννιτσών μέχρι τη συμβολή της με την Νέα Δυτική Είσοδο και καθ΄ όλο το πλάτος αυτής

– Νέα Δυτική Είσοδο, από τη συμβολή της με την οδό Δάφνης μέχρι την οδό Παλαιού Σταθμού και μόνο στο ρεύμα πορείας προς ανατολικά

– Παλαιού Σταθμού, από την Νέα Δυτική Είσοδο μέχρι την συμβολή της με την οδό 26ης Οκτωβρίου (κόμβος Δικαστηρίων)

– Λεωφόρο Δενδροποτάμου (Δήμων Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Παύλου Μελά, Κορδελιού- Ευόσμου), από την οδό Καραολή & Δημητρίου μέχρι την οδό Θ. Χατζίκου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

– Θ. Χατζίκου (Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης), από την Λεωφόρο Δενδροποτάμου μέχρι την οδό Αγαμέμνονος

– Αγαμέμνονος (Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου), από την οδό Θ. Χατζίκου μέχρι την οδό Μοναστηρίου

Από ώρα 22.00 του Σαββάτου (20-11-2021) μέχρι ώρα 23.00 της Κυριακής (21-11-2021) δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση των οχημάτων στις εξής οδούς:

– Καρατάσου

– Ναυάρχου Κουντουριώτη

– 30ης Οκτωβρίου

– Λεωφόρο Βασ. Γεωργίου, από την συμβολή της με την οδό Στρ. Ναπολέοντος

– Ζέρβα μέχρι την συμβολή της με την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου

-Μαν. Ανδρόνικου

– Πολυτεχνείου

– Γ’ Σεπτεμβρίου, από την συμβολή της με την Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου έως την συμβολή της με την οδό Μανώλη Ανδρόνικου και μόνο στο ρεύμα καθόδου

– Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Υπενθυμίζεται η ισχύουσα απαγόρευση στάσης και στάθμευσης οχημάτων επί της οδού Τσιμισκή και Λεωφόρου Νίκης.

Την Κυριακή (21-11-2021) δεν θα επιτρέπεται η στάση και η κυκλοφορία των οχημάτων στις εξής οδούς:

– 30ης Οκτωβρίου (κατά τις ώρες 04.00-23.00)

– Καρατάσου (κατά τις ώρες 08.00-23.00)

– Ναυάρχου Κουντουριώτη (κατά τις ώρες 08.00-23.00)

– Λ. Νίκης (κατά τις ώρες 08.00-23.00)

– Ε.Ο. Θεσσαλονίκης- Έδεσσας (από τα όρια του Νομού Πέλλας μέχρι τη Χαλκηδόνα, σε όλο το πλάτος του οδοστρώματος, από τη Χαλκηδόνα μέχρι την πόλη της Θεσσαλονίκης, μόνο στο ρεύμα πορείας προς Θεσ/νίκη, κατά τις ώρες (08.00- 14.30)

– Λεωφόρο Κ. Καραμανλή στην Ιωνία (μόνο στο ρεύμα πορείας προς Θεσσαλονίκη κατά τις ώρες 08.00- 14.30)

– Νέα Μοναστηρίου (Δήμων Δέλτα – Κορδελιού-Ευόσμου, μόνο στο ρεύμα πορείας προς Πλατεία Δημοκρατίας, κατά τις ώρες 08.00- 14.30)

– Μοναστηρίου (μέχρι τη συμβολή της με την οδό Γιαννιτσών, μόνο στο ρεύμα πορείας προς Πλατεία Δημοκρατίας, κατά τις ώρες 08.00- 14.30)

– Γιαννιτσών (από τη συμβολή της με την οδό Μοναστηρίου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Δάφνης, κατά τις ώρες 08.00- 14.30)

– Δάφνης (από τη συμβολή της με την οδό Γιαννιτσών μέχρι τη συμβολή της με την Νέα Δυτική Είσοδο και καθ΄ όλο το πλάτος αυτής, κατά τις ώρες 08.00-14.30)

– Νέα Δυτική Είσοδο (από τη συμβολή της με την οδό Δάφνης μέχρι την οδό Παλαιού Σταθμού και μόνο στο ρεύμα πορείας προς ανατολικά, κατά τις ώρες (08.00- 14.30)

– 28ης Οκτωβρίου (Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, από την οδό Μ. Αλεξάνδρου έως τη Λεωφόρο Δενδροποτάμου και στα δύο ρεύματα πορείας, κατά τις ώρες 06.00- 11.00)

– Λεωφόρο Δενδροποτάμου (Δήμων Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Παύλου Μελά, Κορδελιού- Ευόσμου), από την οδό Καραολή & Δημητρίου μέχρι την οδό Θ. Χατζίκου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 08.00- 11.00)

– Θ. Χατζίκου (Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, από την Λεωφόρο Δενδροποτάμου μέχρι την οδό Αγαμέμνονος, κατά τις ώρες 08.00- 11.00)

– Αγαμέμνονος (Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, από την οδό Θ. Χατζίκου μέχρι την οδό Μοναστηρίου, κατά τις ώρες 08.00- 11.00)

– Λεωφόρο Βασ. Γεωργίου (από την συμβολή της με την οδό Στρ. Ναπολέοντος Ζέρβα μέχρι την συμβολή της με την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου, κατά τις ώρες 09.00- 14.30 & 17.00- 23.00)

– Μαν. Ανδρόνικου (κατά τις ώρες 11.00-14.30 & 16.00- 23.00)

– Τσιμισκή (κατά τις ώρες 11.00- 14.30 & 16.00- 23.00)

– Πολυτεχνείου (κατά τις ώρες 11.00- 14.30 & 16.00- 23.00)

– Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου (κατά τις ώρες 16.00- 23.00)

– Γ΄ Σεπτεμβρίου (από Β.Γεωργίου μέχρι Μ.Αλεξάνδρου / ρεύμα καθόδου, κατά τις ώρες 16.00- 23.00).

 

Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία και στάση των οχημάτων θα εφαρμόζονται σταδιακά και ανάλογα με το σημείο κίνησης των δρομέων.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να απομακρύνουν εγκαίρως τα οχήματά τους από τα δρομολόγια κίνησης των δρομέων, να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις των τροχονόμων που θα καλύπτουν όλη τη διαδρομή και να επιλέγουν έγκαιρα εναλλακτικές διαδρομές προς αποφυγή δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών. Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία και στάση των οχημάτων θα εφαρμόζονται σταδιακά και ανάλογα με το σημείο κίνησης των δρομέων. Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις των τροχονόμων που θα καλύπτουν τις διαδρομές και να επιλέγουν έγκαιρα εναλλακτικές διαδρομές προς αποφυγή δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

Related posts

Άγριο ξύλο μεταξύ ηλικιωμένου και νεαρού για τη μη χρήση μάσκας μέσα σε λεωφορείο! (βίντεο)

editor

“Υψώστε τη γαλανόλευκη σε κάθε σπίτι, σε κάθε μπαλκόνι”: Ο δήμος Αλεξανδρούπολης μοιράζει σημαίες

editor

Συνελήφθησαν 3 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

admin
28/03/2024 10:19