4 Οκτωβρίου, 2023
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Σε κέντρο τεχνολογίας μετατρέπεται το δημοτικό σχολείο Καστανιών Έβρου

Το δημοτικό σχολείο Καστανιών Έβρου μετατρέπεται σε κέντρο τεχνολογίας, το οποίο θα προσελκύσει νεολαία, αλλά και επισκέπτες απ’ όλη την περιφέρεια.

Αυτό ανέφερε σε ανάρτησή της σε προσωπικό της λογαριασμό, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη. Η ίδια τόνισε πως μαζί με τον Γρηγόρη Δημητριάδη, Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού επιθυμούν και οι ίδιοι να βοηθήσουν το δήμο Ορεστιάδας για να γίνει αυτή η αλλαγή στο σχολείο.

Είναι σημαντικό να αναβαθμιστεί η εν λόγω περιοχή διότι θα προσελκύσει αυτό το νέο κέντρο, επισκέπτες και μάλιστα νέους.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτησή της Σοφίας Ζαχαράκη:

“Αυτό είναι το παλιό, κλειστό πλέον δημοτικό Καστανιών Έβρου. Με τον Γρηγόρη Δημητριάδη, Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού, θελήσαμε να συνδράμουμε στη σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου Ορεστιάδας και του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη να το μετατρέψει ξανά σε χώρο όπου θα προσελκύσει νεολαία, αλλά θα μπορέσει να προσελκύσει και επισκέπτες απ’ όλη την περιφέρεια. Σε ένα κέντρο τεχνολογίας.

Σύντομα το κέντρο θα μπορεί να δέχεται τους μικρούς και μεγαλύτερους επισκέπτες εκεί στις Καστανιές.

Στα σύνορα της χώρας μας.”

Ακολουθεί αναλυτικά το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Ορεστιάδας για την επένδυση αυτή στο παλιό δημοτικό σχολείο Καστανιών:

“Ο Δήμος Ορεστιάδας ευχαριστεί θερμά την Υφυπουργό Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη και τον Διευθυντή του Πρωθυπουργικού Γραφείου κ. Δημητριάδη Γρηγόρη για την άμεση και αποτελεσματική ανταπόκρισή τους στο αίτημά μας για εξασφάλιση χρηματοδότησης για προμήθεια σημαντικών ποσοτήτων ηλεκτρολογικού υλικού για τη μετατροπή του Δημοτικού Σχολείου Καστανεών σε Πρότυπο Κέντρο Τεχνολογίας.

Το διαχρονικό και ειλικρινές ενδιαφέρον της κας Ζαχαράκη και του κου Δημητριάδη, μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για αναβάθμιση των δομών του Δήμου μας, προς όφελος της τοπική κοινωνίας.

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Μαυρίδης Βασίλειος”.

Related posts

Α. Παρασκευόπουλος: “Νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά της της ΔΕΕΠ Έβρου και ανοίξαμε την πόρτα σε νέα πρόσωπα”

editor

Κοινωνικό Φροντιστήριο μέσω τηλεκπαίδευσης θα λειτουργήσει ο δήμος Σαμοθράκης

editor

Επίσκεψη Γάλλου Πρέσβη στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης

editor
04/10/2023 12:34