20 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Τι θα ισχύει από Δευτέρα για τους ανεμβολίαστους

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την εξειδίκευση των μέτρων τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός δεν έχουν τιμωρητικό αλλά προστατευτικό χαρακτήρα προς τους ανεμβολίαστους και έχουν ως κύριο στόχο να κρατήσουν την κοινωνία ανοιχτή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ανεμβολίαστοι, εκτός από την εστίαση, δεν θα μπορούν να μπαίνουν σε γυμναστήρια, μουσεία, θέατρα, σινεμά κ.ά., ακόμα και με αρνητικό τεστ.

Όπως τόνισε οι χώροι διακρίνονται σε τρεις κατηγορίες:

-χώρους που είναι προσβάσιμοι σε όλους ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους και θεωρούνται πρώτης ανάγκης όπως τα φαρμακεία και οι χώροι προμήθειας τροφίμων

-χώρους με χαρακτηριστικά μιας ανάγκης και είναι μόνο για εμβολιασμένους ή ανεμβολίαστους με εργαστηριακό έλεγχο, όπως το λιανεμπόριο, οι ανοιχτοί χώροι εστίασης, οι χώροι εργασίας, όπου περιλαμβάνεται και η εκπαίδευση και οι χώροι λατρείας.

-χώροι που αφορούν στη διασκέδαση. Στους κλειστούς χώρους η πρόσβαση είναι μόνο για εμβολιασμένους ή όσους έχουν νοσήσει τους τελευταίους έξι μήνες. Αυτοί οι χώροι είναι μεταξύ άλλων τα σινεμά, τα θέατρα, τα μουσεία και τα γυμναστήρια.

Σε όλους τους ανήλικους, επειδή υπάρχει πληθυσμός σε αυτές τις ηλικιακές ομάδες που δεν μπορεί να εμβολιαστεί, δίνεται η δυνατότητα για self-test και όχι εργαστηριακός έλεγχος.

Related posts

«Καμπανάκι» ΕΛ.ΑΣ για περιστατικά τηλεφωνικής εξαπάτησης από επιτήδειους

editor

Ο Δήμαρχος Ξάνθης στην εκδήλωση του 8ου Γυμνασίου για την Παγκ. Ημέρα Ρομά

editor

Πιττάτζης & Καψάσκης ενώνουν τις δυνάμεις τους κόντρα στις αντίξοες συνθήκες της εποχής

editor
20/04/2024 18:18