Οικονομία

«Kοινωνικό πακέτο» 107 εκατ. του ΟΑΕΔ σε Δ. Μακεδονία-Πελοπόννησο

της Αναστασίας Βασιλικής Γκολέμη

Κοινωνικό πακέτο

Για την στήριξη της απασχόλησης στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου αλλά και τη δίκαιη και ομαλή μετάβασή τους στη μεταλιγνιτική εποχή, έχει ξεκινήσει να παίρνει μορφή το «κοινωνικό πακέτο» του ΟΑΕΔ, συνολικού ύψους 107 εκατ. ευρώ.

Τα προγράμματα με τα οποία θα ξεκινήσει το «κοινωνικό πακέτο» είναι δύο και είναι συνολικού προϋπολογισμού 62 εκατ. ευρώ, μέσω των οποίων θα δημιουργηθούν 5.400 νέες θέσεις εργασίας, που «ανοίγουν» τις επόμενες ημέρες.

Τα δύο προγράμματα

  1. Την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου ξεκινούν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας για την πρόσληψη σε θέσεις πλήρους απασχόλησης 3.400 ανέργων, πρώην εργαζομένων σε επιχειρήσεις των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της απολιγνιτοποίησης.
  2. Τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου ξεκινούν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας 2.000 ανέργων 18-29 ετών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (1.450 θέσεις) και στους Δήμους Μεγαλόπολης, Τρίπολης, Γορτυνίας, Σπάρτης, Οιχαλίας και Καλαμάτας της Περιφέρειας Πελοποννήσου (550 θέσεις).Για τα υπόλοιπα προγράμματα που συμπληρώνουν το κοινωνικό πακέτο θα υπάρξει ενημέρωση τις επόμενες ημέρες.Το κοινωνικό πακέτο εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της απολιγνιτοποίησης, που αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης. Αποτελεί ένα από τα βασικά εργαλεία για την επόμενη διετία, στο πλαίσιο της μέριμνας να μην υπάρξει κενό στην απασχόληση έως την πλήρη ενεργοποίηση όλων των προγραμμάτων και των δράσεων του Μηχανισμού Δίκαιης Μετάβασης που θα κινητοποιήσουν κονδύλια άνω των 5 δις. ευρώ για τη δημιουργία ενός νέου παραγωγικού και αναπτυξιακού μοντέλου για της λιγνιτικές περιοχές.

Πηγή: todaypress.gr

Related posts

Επίδομα παιδιού Α21: Πότε θα πληρωθεί η 4η δόση

admin

Επίδομα γέννας: Αρχίζουν οι αιτήσεις για τα 2.000 ευρώ

admin

Σε ηλεκτροπαραγωγική μονάδα στην Αλεξανδρούπολη θέλουν να συμμετάσχουν τα Σκόπια

editor