29 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Απόψεις Πολιτική

Ύμνος στο διαρκές καρναβάλι της «αντιεξουσιαστικής» δημοσιογραφίας

του Βαγγέλη Περρή

Η ερώτηση -τοποθέτηση της Ίγκεμπαρχ Μπέιχελ- Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ προς τον Έλληνα πρωθυπουργό ενθουσίασε τον σοβινιστικό τουρκικό τύπο και τα διεθνιστικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, φυσικά για διαφορετικούς λόγους.

Οι φίλα προσκείμενες στον Ερντογάν εφημερίδες βγήκαν με τα πρωτοσέλιδα «Είσαι ψεύτης Μητσοτάκη», (Hürriyet», «Ψεύτη Μητσοτάκη!» (Sözcü). «Διπλό χαστούκι στον Μητσοτάκη» (Akşam), «Γιατί ψεύδεστε» (Yeni Şafak). Οι φίλα προσκείμενες στον σ. Τσίπρα πηγές αντισυστημικής ενημέρωσης χειροκρότησαν τους ίδιους χαρακτηρισμούς μέσω άρθρων της «Αυγής» και της «Εφημερίδας των Συντακτών», ενώ πιο ενθουσιώδης απ’ όλους αποδείχτηκε ο εκδότης του Documento.

Έλα να μάθεις τι θα πει της εξουσίας κυνηγός

Ελάχιστες ημέρες μετά το Χόλογουιν, ο σ. Βαξεβάνης ντύθηκε «Ολλανδή δημοσιογράφος», δηλαδή φόρεσε κόκκινο μεγάλο καπέλο μάγισσας και κατακόκκινη μάσκα, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να τρομάξει τους ταξικούς εχθρούς και να αναδείξει την σοβαρότητα της ιστορικής του τοποθέτησης: «Είμαστε με την Ολλανδή δημοσιογράφο, με την δημοσιογραφία, με τη διαφάνεια, με την κοινωνία».

Η ομολογουμένως εντυπωσιακή και χαριτωμένη καρναβαλίστικη μεταμφίεση του εκδότη του Documento τάραξε τα νερά, έγινε κεντρικό θέμα στο ίδιο το Documento που βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί στον «συστημικό τύπο» διότι, σε αντίθεση με την ολλανδική σχολή, δεν ελέγχει τους πολιτικούς όπως αρμόζει στην Ερευνητική Δημοσιογραφία που το ίδιο υπηρετεί.

Η αγανάκτηση δικαιολογημένη, διότι το συγκεκριμένο έντυπο και τα στελέχη του έχουν αγωνιστική προϋπηρεσία στο στρίμωγμα της εξουσίας και μάλιστα κυριολεκτικά.

Είναι ακόμη νωπές οι φωτογραφίες όπου ο σ. Βαξεβάνης έχει στριμώξει με την καρέκλα του τους συνδαιτυμόνες σ. Πολάκη και σ. Παππά καθώς τρώγανε χοχλιούς μπουμπουριστούς και το αντικριστό που είχε έρθει από τις Βίγλες του Καψοδάσους στα Σφακιά.

Χάρη στον ίδιο απροσκύνητο λειτουργό, η πολιτική εξουσία πέρασε κι άλλες δύσκολες στιγμές, πάλι σε ταβέρνες, όπως εκείνο το αλησμόνητο βράδυ που ο σ. Σπίρτζης έπαιζε κιθάρα και τον συνόδευε χορωδία της εγχώριας λενινιστικής κομσομόλ την οποία αποτελούσαν η σ. Δούρου, ο σ. Γιώργος Τσίπρας και η σ. Τζάκρη.
Από κοντά και ο σ. Βαξεβάνης που έλεγχε ώστε να έρθουν στην ώρα τους τα καρτούτσα και τα σκορδόψωμα.

Έλα να ζήσεις για λίγο αντιστασιακός

Από το αντιεξουσιαστικό παρεάκι, όπως γίνεται αντιληπτό, λείπει ο σ. Αλέξης Τσίπρας, μάλλον γιατί έχει δυσαρεστηθεί από τις σκληρό ερωτηματολόγιο που του απηύθυνε το Documento κατά την επίπονη άσκηση των κυβερνητικών του καθηκόντων (έβγαλε έρπη).

Μόνο κατά τις συνεντεύξεις του στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης, η αιχμηρή εφημερίδα που διευθύνει ο σ. Βαξεβάνης μαστίγωσε τον τότε πρωθυπουργό κάνοντας του ερωτήσεις που θα ζήλευε ακόμα και η Ίγκεμπαρχ Μπέιχελ- Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ: «Αληθεύει ότι προσπαθείτε να ταυτιστείτε με τον Ανδρέα Παπανδρέου;»

«Θα ρωτήσω ευθέως. Για τη συμφωνία των Πρεσπών δεχθήκατε πιέσεις από το εξωτερικό ή η συμφωνία ήταν αποκλειστικά αποτέλεσμα της ανοιχτής γραμμής που έχετε με τον Ζάεφ;»

«Τι διαφορετικό θα κάνετε εσείς για τη χώρα;»

«Ποια είναι η γνώμη σας για την αγορά του σπιτιού της Μαρέβα Μητσοτάκη;»

Οι ερωτήσεις σε έναν πολιτικό για την σύζυγο του προέδρου ενός άλλου κόμματος, σοκάρουν όσους δεν γνωρίζουν τις αρχές της Μαχόμενης Δημοσιογραφίας, αλλά με την συγκεκριμένη κυρία το Documento έχει ανοίξει μέτωπο διότι σε κάποια μέσα αναφέρθηκε σαν «υπέρκομψη».

Κάτι τέτοια λαιφσταϊλίστικα η Αριστερά δεν τα ανέχεται, για παράδειγμα την σ. Μπέτυ Μπαζιάνα, την έλεγξε με μια σειρά άρθρων που είχαν τους εξής τίτλους: «Κομψή και ευδιάθετη η Μπέτυ Μπαζιάνα έκλεψε τα βλέμματα στο αεροδρόμιο των Σκοπίων». «Μπέτυ Μπαζιάνα. Μία κομψή κυρία στον Λευκό Οίκο». «Κομψή και στα αρχαία η Μπέτυ Μπαζιάνα». «Με αρχαία ελληνική κομψότητα η Μπέτυ Μπαζιάνα στην στο Ηρώδειο». «Κομψή με τόνους ΠΑ.ΣΟ.Κ (!). η Μπέτυ Μπαζιάνα στη ΔΕΘ». «Κομψή με σκίσιμο που μάγεψε η Μπέτυ Μπαζιάνα». «Ρεσιτάλ κομψότητας από την Μπέτυ Μπαζιάνα». «Κομψή εμφάνιση της Μπέτυς Μπαζιάνα στο δείπνο για τον Κάρολο». « Η κομψή Μπέτυ Μπαζιάνα στη Μόσχα». «Κομψή και εντυπωσιακή η Μπέτυ Μπαζιάνα στην Κίνα». «Κομψή και ευδιάθετη η Μπέτυ Μπαζιάνα έκλεψε τις εντυπώσεις στο αεροδρόμιο».

Τα προηγούμενα αποτελούν χρυσές σελίδες της δημοσιογραφίας, πολλά από αυτά φιλοξενήθηκαν στο Documento και επιβεβαιώνουν αυτό που με περισσή ταπεινότητα είχε ομολογήσει ο σ. Βαξεβάνης μιλώντας στο Kontra. «Ευτυχώς που υπάρχει η εφημερίδα μου, ο Guardian της Ελλάδας».

Τα μπουρμπούλια θ’ ανοίξουν, τα ντόμινο θα βγουν

Αν είχαμε δημοκρατία η συνέντευξη του εκδότη της ντόπιας εκδοχής του Guardian θα δινόταν στην πολυφωνική ΕΡΤ αλλά φεύ, τώρα όλα τα πλακώνει η σκλαβιά.

Μόνο κατά τις ημέρες που κυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ, οι δημοσιογραφικοί έλεγχοι της δημόσιας τηλεόρασης προς την κυβέρνηση ήταν καθημερινοί, μάλιστα είχε δημιουργηθεί η ειδική ζώνη «Δεύτερη Ματιά» όπου υποβάλλονταν ερωτήσεις τύπου Ολλανδίας προς τους τότε συντρόφους υπουργούς.

Ιστορικό έχει μείνει το ανελέητο πρέσινγκ της σ. Ακριβοπούλου προς τον σ. Νικόλα Παππά, όταν τον φιλοξένησε για να απαντήσει στα ερωτήματα που αφορούσαν στην στενή του σχέση με τον τέως σερβιτόρο και μετέπειτα ζάμπλουτο καταφερτζή σ. Μανόλο Πετσίτη. «Δεν βλέπω να υπάρχει κανένα θέμα», είπε η μαχητική δημοσιογράφος, υποχρεώνοντας τον συνομιλητή της να συμφωνήσει.

Ακόμα πιο αμείλικτη ήταν όταν φιλοξένησε τον σ. Πολάκη. Μετά από μόλις 16 λεπτά διαγγέλματος, ο παριστάμενος δημοσιογράφος Κώστας Παπαχλιμίντζος επιχείρησε να θέσει ένα ερώτημα. Αμέσως παρενέβη η ατρόμητη «Ελληνίδα Ίγκεμπαρχ Μπέιχελ- Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ» σ. Κατερίνα, φώναξε «σε παρακαλώ πάρα πολύ» και όταν ο συνάδελφός της δημοσιογράφος αντιμίλησε υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί ο καλεσμένος να μονολογεί τόση ώρα χωρίς να του υποβάλλεται μία ερώτηση, η οικοδέσποινα του απηύθυνε την αυστηρή προειδοποίηση «όσο θέλει θα μιλάει ο Πολάκης».

Στη συνέχεια, μια ενθαρρυντική γλυκιά ματιά προς τον καλεσμένο, του έδωσε το δικαίωμα να πει «μην ταράζεσαι Παπαχλιμίντζο» και να συνεχίσει το μοναχικό του φλερτ με την Αλήθεια.

Στο ίδιο μετερίζι Απροσκύνητης Δημοσιογραφίας συζητήθηκε το θέμα των ψευδών ειδήσεων που εξετάζει η διεθνώς αναγνωρισμένη μη κυβερνητική οργάνωση «Ελληνικά Hoaxes». Η σ. Ακριβοπούλου και η παρέα της, ακολουθώντας το πνεύμα που είχαν τα δημοσιεύματα του Documento και άλλων σχετικών μέσων τα οποία ζητούσαν να σταματήσει ο έλεγχος των fake news από το συγκεκριμένο φορέα που χαρακτήριζαν «νέους σερίφηδες» και «εντεταλμένους λογοκριτές», έδωσε άπλετο χρόνο στον σε έναν αγωνιστή που τον σύστησαν σαν «Πρόεδρο Ελλήνων Χρηστών Internet» (!) και του ανέθεσαν να διαφωτίσει το κοινό.

Ακολουθώντας το πνεύμα που είχαν τα δημοσιεύματα του Documento και άλλων σχετικών μέσων τα οποία ζητούσαν να σταματήσει ο έλεγχος των fake news από το συγκεκριμένο φορέα που χαρακτήριζαν «νέους σερίφηδες» και «εντεταλμένους λογοκριτές», δόθηκε άπλετος χρόνος στον παριστάμενο «Πρόεδρο Ελλήνων Χρηστών Internet» (!) για να διαφωτίσει το κοινό.

Εκείνος πρότεινε «να αναλάβει δράση ο ΣΥΡΙΖΑ για να φωνάξει το Facebook και να του πει: Έλα εδώ, εγώ έχω προεκλογική περίοδο κι εσύ ταράζεις τα νερά; Γιατί να μην κατεβάσουμε τους διακόπτες όπως έκανε ο Ερντογάν;» Οι παριστάμενοι αδούλωτοι δημοσιογράφοι προβληματίστηκαν και επειδή φοβήθηκαν ότι το δημοκρατικό μήνυμα της υποχρεωτικής σιωπής στο Facebook θα περιοριστεί στο όχι και τόσο πολυπληθές κοινό της εκπομπής τους, το ανέβασαν με επανειλημμένες δημοσιεύσεις στο από το κράτος συντηρούμενοTwitter της ΕΡΤ. Το Facebook δεν το καταδέχτηκαν, ακολουθώντας το παράδειγμα του δημοκράτη Ταγίπ.

Ξεφάντωμα τρελό και πάλι

Δύο εικοσιτετράωρα μετά το υμνολόγιο στην Ολλανδή δημοσιογράφο που μάχεται το σύστημα και την καταγγελία ότι τα ελληνικά συστημικά ΜΜΕ κάνουν δημόσιες σχέσεις και συναγελάζονται με τους πολιτικούς, ο εκδότης του ελληνικού Guardian σ. Βαξεβάνης σχεδόν αγνώριστος, δηλαδή χωρίς να φοράει την αντιστασιακή κόκκινη στολή που τον κάνει να ξεχωρίζει, πήγε να ξεσκάσει στο Άλσος.

Επειδή όμως ακόμη και στις εξόδους του θέλει να ελέγχει τους πολιτικούς, συνοδευόταν από τον σ. Πολάκη και την σ. Τζάκρη. Σύμφωνα με ανυπόστατες μαρτυρίες, τους σφυροκόπησε υποβάλλοντας μια σειρά από σκληρές ερωτήσεις: «Σας άρεσε το πρόγραμμα;» «Τελείωσε ο ανάδρομος Ερμής;» « Εμείς γιατί να τουρτουρίζουμε σε μία κρύα αίθουσα ενώ η Μαρέβα ζεσταίνεται με το ακριβό της καλοριφέρ;»

Κι όταν ξανανυχτώσει κάποια ιδέα θα πέσει κι άντε πάλι απ’ την αρχή

Την παραμονή της πορείας για το Πολυτεχνείο η Ίγκεμπαρχ Μπέιχελ- Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ έδωσε συνέντευξη σε μέσο της πατρίδας της.

Αποτυπώνοντας με δημοσιογραφική αυστηρότητα το πολιτικό σκηνικό που διαμόρφωσε η παρέμβασή της, ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες της χίλιοι διαδηλωτές θα εμφανισθούν φορώντας το κόκκινο καπέλο που εκείνη λάνσαρε, ο σ. Βαξεβάνης υιοθέτησε και πλέον έχει μετατραπεί σε σύμβολο αγώνα. Έπεσε έξω κατά 999 άτομα.

Πηγή: afteroffice.gr

Related posts

Ζορίζονται οι Τούρκοι απ’ την κατασκευή του φράχτη – Στρατιωτική παρουσία, βρισιές στα… ελληνικά και σειρήνες

editor

Το Σάββατο η ορκωμοσία της δημοτικής αρχής

admin

Με Μακρόν και Rafale η Παρέλαση της 25ης Μαρτίου του 2021!

editor
29/03/2024 15:39