24 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Μαγευτικοί χειμερινοί προορισμοί στην Ελλάδα (Βίντεο)

της Αναστασίας Βασιλικής Γκολέμη

Από τις όχθες της λίμνης της Καστοριάς μέχρι τα ατμοσφαιρικά χωριά του Πηλίου, η Ελλάδα είναι γεμάτη γραφικά και εντυπωσιακά χωριά που αξίζει να εξερευνήσετε!

Η χώρα μας δεν αποτελεί αποκλειστικά προορισμό για το καλοκαίρι. Μπορεί να αποτελεί τον απόλυτο προορισμό την καλοκαιρινή περίοδο καθώς περιβάλλεται από νησιά, ήλιο, θάλασσα και γλέντια αλλά και το χειμώνα έχει άλλη χάρη.

Παρακάτω παρουσιάζονται πέντε μαγευτικοί χειμερινοί προορισμοί από ορεινά χωριά και  μεγάλες πόλεις της Ελλάδας που σας περιμένουν να τις ανακαλύψετε, πραγματοποιώντας μια χειμερινή επίσκεψη.

#1 Καστοριά: Μια πόλη για τον χειμώνα

Καστοριά, το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό ακούγοντας το όνομα της πόλης είναι η λίμνη Ορεστιάδας. Η λίμνη της Καστοριάς είναι ο πολυτιμότερος θησαυρός της πόλης. Είναι το στολίδι της, που το απολαμβάνει ο επισκέπτης της αλλά και ο Καστοριανός.

Aρχοντικά, παραδοσιακές γειτονιές και αξιοθέατα κοσμούν την πόλη. Επιλεγμένα ξενοδοχεία και ξενώνες, ξεχωριστά στέκια και δραστηριότητες στη φύση συνθέτουν μία καλή πρόταση εκδρομής σε ένα προορισμό που το χρόνο έχει να προσφέρει και κάτι διαφορετικό.

#2 Λίμνη Πλαστήρα: Της πάει ο χειμώνας!

Ο λόγος που της πάει ο χειμώνας είναι γιατί όταν χιονίζει η λίμνη Πλαστήρα ντύνεται στα λευκά και γοητεύει με την αρμονική ομορφιά της. Τα γραφικά χωριουδάκια που είναι κρυμμένα ανάμεσα στα έλατα και στις καστανιές, στολίζουν τον ορεινό όγκο των Αγράφων. Ηρεμία, γαλήνη και καθαρότητα. Ένα ταξίδι ψυχής στη καρδιά των Αγράφων που αξίζει να κάνετε.

#3 Πήλιο: Τα μαγικά χωριά

Πήλιο χειμώνας; Ο απόλυτος χειμερινός προορισμός που βρίσκεται μόλις λίγες ώρες μακριά από το κέντρο της Αθήνας! Το Πήλιο είναι βουνό στο νομό Μαγνησίας, δίπλα στο Βόλο και σε ύψος 1624 μέτρων. «Το βουνό των κενταύρων» και των μυθικών πλασμάτων θα σας μαγέψει σίγουρα.

Για μια χειμερινή εξόρμηση θα μπορούσες να μείνεις στη δυτική πλευρά του Πηλίου. Τα βασικά χωριά είναι η Μακρυνίτσα και η Πορταριά. Εκεί θα βρεις πολύ ωραίες ταβέρνες για φαγητό, όμορφα καλντερίμια για περπάτημα και απέραντο πράσινο.

#4 Καρπενήσι: Η γοητεία της ορεινής Ευρυτανίας

Το Καρπενήσι είναι μια περιοχή με έντονο ανάγλυφο. Ψηλά βουνά, ποτάμια, φαράγγια, λίμνες, γεφύρια, μοναστήρια και γραφικά χωριά αποκαλύπτονται μπροστά στα μάτια σας. Θα απολαύσετε γραφικά παραδοσιακά χωριά, νόστιμο φαγητό και την απέραντη καταπράσινη ομορφιά της. Θα σας εκπλήξει η φιλοξενία και η ζεστασιά που θα νιώσετε από τους ντόπιους κατοίκους.

#5 Αρκαδία: Δημητσάνα-Στεμνίτσα-Βυτίνα

Τρία χωριά που ξεσηκώνουν ολοένα τον τουρισμό. Στην Αρκαδία βρίσκονται τόποι ηρωικοί με μνημεία που συνδέονται με τα χρόνια της τουρκοκρατίας και την επανάσταση του 1821 αλλά και πανέμορφα τοπία, τρεχούμενα νερά, απότομες χαράδρες και καταπράσινες διαδρομές.  Μέσα στα έλατα φωλιάζουν μικρά, παραδοσιακά χωριά που λένε με τον δικό τους τρόπο στους επισκέπτες τη δική τους ξεχωριστή ιστορία.

Πηγή: afteroffice.gr

Related posts

Μ. Χρυσοχοΐδης: Προσλήψεις νοσηλευτών και πανεπιστημιακών γιατρών στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

editor

Δράμα: Η έκθεση Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου του ΥΠΕΞ στα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της πόλης

editor

Στιγμές χαράς και ζεστασιάς έζησαν μοναχικοί συμπολίτες μας στο γεύμα αγάπης και αλληλεγγύης που πραγματοποίησε το «ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟ»

admin
24/04/2024 1:33