15 Μαρτίου, 2025
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
15/03/2025 15:00
Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησαν οι τριήμερες φοιτητικές εκδηλώσεις για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Με συμβολική κατάληψη της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) ξεκίνησαν οι τριήμερες εκδηλώσεις που διοργανώνουν φοιτητικές παρατάξεις για την επέτειο της εξέγερσης του ’73.

Από το πρωί φοιτητές από πολλές σχολές και τμήματα του ΑΠΘ έχουν συγκεντρωθεί μπροστά από το κεντρικό κτίριο της Πολυτεχνικής Σχολής, έχουν αναρτήσει πανό και διανέμουν κείμενα τόσο για τα μηνύματα της εξέγερσης, όσο και κατά της τρέχουσας εκπαιδευτικής πολιτικής και συγκεκριμένα κατά της εφαρμογής του νόμου 4777/21 και ιδιαίτερα των διατάξεων για τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Οι εκδηλώσεις των φοιτητών για την 48η επέτειο του Πολυτεχνείου θα συνεχιστούν αύριο, με συναυλία στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη στο Αίθριο του Πολυτεχνείου και θα κορυφωθούν την 17η Νοέμβρη, με την τελετή κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο των αγωνιστών του Πολυτεχνείου (στις 12 το μεσημέρι) και την πορεία που θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα από τον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής, όπου οι διοργανωτές καλούν σε συμμετοχή τα εργατικά σωματεία, φορείς και συλλογικότητες της πόλης.

Related posts

Το ΔΠΘ ανάμεσα στα καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως

editor

Λιμάνι Αλεξανδρούπολης: Ο σκύλος μύρισε την κάνναβη & τα χάπια “μανιτάρι” – Συνελήφθη 30χρονος

editor

Έβρος: Μπαράζ αεροψεκασμών σήμερα και επίγειων όλη την βδομάδα, για καταπολέμηση των κουνουπιών

editor