19 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Απόψεις Πολιτική

“Πόλεμος” κατά της… βλακείας σε όλες τις χώρες

του Ανδρέα Κωνσταντάτου

Ο κόσμος “φλέγεται” ξανά, από το το τέταρτο κύμα της πανδημίας που ξεπερνά ακόμα σε κρούσματα, το αντίστοιχο της περσινής φθινοπωρινής περιόδου σε πολλές χώρες.

Ένα νέο κύμα που πλήττει πρωτίστως τους πεισματικά ανεμβολίαστους, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία κρουσμάτων, νοσηλειών και θανάτων προέρχεται από τους κάθε λογής αρνητές του εμβολίου.
Στη Σιγκαπούρη αποφάσισαν, πως οι ανεμβολίαστοι που ασθενούν θα πληρώνουν οι ίδιοι τα νοσήλειά τους.

Στην Αυστρία κηρύχθηκε lockdown για τους ανεμβολίαστους, στους οποίους απαγορεύτηκαν οι μετακινήσεις.

Στην Ολλανδία με υψηλή εμβολιαστική κάλυψη, έχει κηρυχθεί lockdown για τρεις εβδομάδες με τα καταστήματα εστίασης να κλείνουν στις 19:00 το απόγευμα.

Στη Γερμανία δεν αποκλείουν ένα νέο lockdown, ενώ συζητούν να απαγορευτούν φέτος οι χριστουγεννιάτικες αγορές, ενώ σε εκδηλώσεις να παρευρίσκονται, μόνο εμβολιασμένοι η ασθενήσαντες με πιστοποιητικά.

Ακόμα και στη Νέα Ζηλανδία ξεσηκώθηκε η φυλή των Μαορί, που είναι υπέρ του εμβολιασμού και απαγόρευσε στους αρνητές να χρησιμοποιούν το γνωστό παραδοσιακό χορό Χάκα, με τον οποίο ήθελαν να περνούν τα αντιεμβολιαστικά μηνύματά τους στις διαδηλώσεις τους.

Νοσοκομεία αναβάλλουν χειρουργεία εμβολιασμένων

Στην Ελλάδα, που τα ποσοστά αρνητών είναι υψηλότερα, τα μέτρα είναι πιό ήπια, σε μια στιγμή μάλιστα που ασθενείς με Covid19 έχουν γεμίσει τα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Ακόμα και στη νότια Ελλάδα, που η κατάσταση δεν είναι τόσο σοβαρή όσο στη βόρεια, νοσοκομεία αναβάλλουν προγραμματισμένα χειρουργεία εμβολιασμένων με κίνδυνο την περαιτέρω επιβάρυνση της υγείας τους, για να νοσηλευτούν ανεμβολίαστοι.

Σημειώνεται δηλαδή, μία ετεροβαρής λειτουργία του ΕΣΥ, που οδηγεί σε περιστολή των δικαιωμάτων των εμβολιασμένων, λειτουργία αντίστροφη από την πολιτική βούληση και του ίδιου του πρωθυπουργού που διακήρυξε πριν λίγες μέρες ότι οι εμβολιασμένοι δε θα χάσουν τα δικαιώματά τους.
Γιατί αν ισχύσει αυτό που ίσχυε πέρσι, χωρίς το εμβόλιο, με τα νοσοκομεία να εξυπηρετούν μόνο περιστατικά με Covid19, τότε μόνο στα διαλείμματα της πανδημίας, θα μπορούν να χειρουργηθούν εμβολιασμένοι ασθενείς.

Απαγόρευση μετακινήσεων αρνητών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει διακηρύξει πολλές φορές πως δεν θα κλείσει ξανά η οικονομία. Και δεν πρέπει να κλείσει γιατί δεν υπάρχουν επιπλέον σαράντα δισεκατομμύρια για να επιβιώσει η χώρα, άλλη μια χρονιά. Άρα τα μέτρα που συζητείται να ληφθούν επιπλέον, αφορούν περιορισμούς των αρνητών του εμβολίου.

Προτάσεις έκανε ο κ Τούντας, καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, μιλώντας στο iefimerida, που μεταξύ των άλλων περιείχαν και την απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό μη εμβολιασμένων, μέτρο που επέβαλε η Αυστρία.

Η σκλήρυνση των μέτρων κατά των αρνητών είναι στο τραπέζι. αλλά δεν νομίζω ότι θα αποδώσουν και πολύ αν εφαρμοστούν καθ’ ότι οι αρνητές ξεκίνησαν και νέο… ανένδοτο τώρα κατά της απογραφής. Θα μπορούσε να είναι ανέκδοτο, αλλά όπως είπε ο Αϊνστάιν: “Δύο πράγματα είναι ατελείωτα: το σύμπαν και η βλακεία του ανθρώπου, όμως για το σύμπαν δεν είμαι ακόμα σίγουρος”.

Πηγή: afteroffice.gr

Related posts

Τουρκία για Φόρουμ Φιλίας: Ελλάδα και Κύπρος απειλούν την σταθερότητα στην περιοχή

editor

Ενοχλήθηκε η Τουρκία από τις κοινές ελληνοαμερικανικές ασκήσεις στη Βόρεια Ελλάδα

editor

Κυριάκος Μητσοτάκης: 6.000 νέες θέσεις εργασίας στην ΑΜΘ θα δώσει το δίκτυο φυσικού αερίου

editor
19/04/2024 19:46