22 Ιουλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Ν.Ανδρουλάκης από Δράμα: “Να κρατήσουμε σύμβολα και ονόματα, αλλά να αλλάξουμε καθεστωτισμό και αλαζονείες”

«Για να αποκτήσει το κόμμα μας προοπτική, θα πρέπει να ξαναγίνει ένα κύτταρο της δημοκρατίας. Έτσι μόνο οι νέες γενιές θα μπορούν ξανά να μας εμπιστευθούν», τόνισε ο Ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε μέλη και φίλους της παράταξης στη Δράμα.

«Γιατί οι νέοι άνθρωποι αποστρέφονται την πολιτική; Διότι οι περισσότεροι πιστεύουν ότι τα κόμματα είναι πρόβλημα στη ζωή τους, δεν είναι λύση», πρόσθεσε, προκρίνοντας ένα νέο μοντέλο ανοιχτού κόμματος, χωρίς εσωτερικούς μηχανισμούς αποκλεισμού. «Η μειοψηφία να έχει λόγο και να είναι σεβαστή από την πλειοψηφία, αυτό είναι η φιλελεύθερη δημοκρατία. Η φιλελεύθερη δημοκρατία λοιπόν αν θέλουμε να είναι ισχυρή στην Ελλάδα, πρέπει να είναι και μες στα κόμματα», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Όπως υπογράμμισε ο Ευρωβουλευτής, το κόμμα που οραματίζεται θα στηθεί από τα κάτω προς τα πάνω, με τη βάση να έχει τον πρώτο λόγο. «Πρώτα θα γίνει το κόμμα της βάσης, με τις τοπικές οργανώσεις και τις νομαρχιακές του, με τα κινήματα και με αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ούτε με τον έναν ούτε με τον άλλον, ο στόχος μας είναι να προχωρήσουμε μαζί με τους πολίτες σε μια πορεία σταθερότητας, προόδου, κοινωνικής δικαιοσύνης. Δεν δίνουμε λοιπόν έναν αγώνα μεταξύ μας 5 και 12 Δεκεμβρίου, δίνουμε έναν αγώνα με τον ίδιο μας τον εαυτό για να δώσουμε μια άλλη δυνατότητα στον ελληνικό λαό», πρόσθεσε, περιγράφοντας το Κίνημα ως «ένα σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, το οποίο δεν θα φοβάται για τα σύμβολα του. Δεν ξέρω κανέναν να έφυγε από το κόμμα μας επειδή δεν του άρεσε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ, ξέρω πολλούς που πληγώθηκαν από καθεστωτισμούς και αλαζονείες. Μπορούμε λοιπόν να κρατήσουμε τα σύμβολα, τα ονόματα, την ιστορία μας, αλλά να αλλάξουμε ό,τι πλήγωσε τον ελληνικό λαό και τον έκανε να μας γυρίσει την πλάτη».

Η Δράμα ήταν ο τελευταίος σταθμός της περιοδείας του στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, τη Δράμα. Απόψε, ο κ. Ανδρουλάκης μιλάει στα Χανιά.

Related posts

Το μήνυμα του Πρωθυπουργού για το Πάσχα

admin

Η Today Press αφαιρεί την χρυσόσκονη από την γνωστή «επένδυση»: Εξόρυξη χρυσού – Σαν την …καταστροφή της Χαλκιδικής δεν έχει!

editor

Ιστορικός θρίαμβος ΝΔ με 9,5 μονάδες: Ούτε το 1981 δεν υπήρξε τέτοια διαφορά σε ευρωεκλογές

admin
22/07/2024 14:14