18 Μαΐου, 2022
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Προληπτικά μέτρα στα σύνορα μετά τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν για τους μετανάστες

Προληπτικά μέτρα στα σύνορα, αποφάσισε να λάβει η ηγεσία του ΓΕΕΘΑ, στη σύσκεψη την οποία συγκάλεσε ο στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, έπειτα από τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η τακτική αυτή σύσκεψη έρχεται στον απόηχο των όσων ανέφερε χθες, Πέμπτη 11 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας, όπου μεταξύ άλλων είπε πως αν ανοίξει τα σύνορα για τους μετανάστες η Ελλάδα θα έχει πρόβλημα.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η λήψη προληπτικών μέτρων, με ιδιαίτερη έμφαση στην επαύξηση της επιτήρησης των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων της χώρας μας, την αυξημένη ετοιμότητα καθώς και την άμεση αναφορά περιστατικών από τις Μονάδες της παραμεθορίου που αφορούν σε αύξηση των παράνομων μεταναστευτικών ροών.

Το ΓΕΕΘΑ είναι σε πλήρη συνεργασία με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος.

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε: «Είναι αχαριστία να λέει πως η Τουρκία είναι η πηγή του προβλήματος, ενώ η χώρα μας φιλοξενεί 5.000.000 πρόσφυγες. Αν ανοίξουμε τα σύνορά μας δεν ξέρω τι θα πάθει η Ελλάδα. Και επιπλέον, η Ελλάδα είναι η χώρα που στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο βυθίζει τα σκάφη των προσφύγων και τους καταδικάζει σε θάνατο. Ο Μητσοτάκης και οι παρατρεχάμενοί του περνούν τις μέρες τους λέγοντας ψέματα και δεν συμπεριφέρονται έντιμα και γι’ αυτό στην περιοχή δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη».

Από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης διευκρινίζεται ότι η συνάντηση της Στρατιωτικής Ηγεσίας που συγκλήθηκε υπό τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ σημειώθηκε στο πλαίσιο των τακτικών ενημερώσεων που πραγματοποιούνται σχετικώς με την κατάσταση στα τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

Related posts

Το μήνυμα του Πρωθυπουργού για το Πάσχα

admin

Η απάντηση της Αθήνας στην Τουρκία το αγκάθι στις σχέσεις με την Μόσχα

editor

Αλεξανδρούπολη: Σύμβαση για έργα βελτίωσης της καθημερινότητας, υπέγραψε ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης

editor
18/05/2022 12:44