17 Αυγούστου, 2022
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Ημέρα διακεκριμένων επισκεπτών της άσκησης «Χρυσόμαλλο Δέρας» στο πεδίο βολής «Ασκού – Προφήτη»

Η ημέρα διακεκριμένων επισκεπτών της τακτικής άσκησης μετά στρατευμάτων επιπέδου τακτικού συγκροτήματος Μηχανοκίνητου Τάγματος Πεζικού του Γ΄ Σώματος Στρατού «Μέγας Αλέξανδρος», με την ονομασία «Χρυσόμαλλο Δέρας – 21», πραγματοποιήθηκε χθες.

Όπως ανακοινώθηκε, στην άσκηση συμμετείχαν τμήματα της 2ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού «Ελασσών», της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «Πόντος», της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών – Αλεξιπτωτιστών «Ελ Αλαμέιν», της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού «Κιλκίς Λαχανά», μια ορεινή διμοιρία Πεζικού της Ρουμανίας, μια ομάδα Πεζικού της Βόρειας Μακεδονίας, καθώς και παρατηρητές από τη Διοίκηση Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης – Αφρικής, την Αλβανία, την Ιορδανία και την Κύπρο.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε με πραγματικά πυρά και περιελάμβανε προκατάληψη εδαφών τακτικής σημασίας από αερομεταφερόμενη διμοιρία Πεζικού με ταυτόχρονη επίθεση συγκροτήματος μηχανοκίνητου λόχου Πεζικού, σε συνεργασία με μεταφορικά και επιθετικά ελικόπτερα και με την υποστήριξη Πυροβολικού.

Την τελική φάση της άσκησης παρακολούθησε, ως εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΣ, ο επιτελάρχης του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Ιωάννης Παπαναγνώστου, ο διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού «Θράκη», αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης και ο διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού «Μέγας Αλέξανδρος», αντιστράτηγος Αναστάσιος Σπανός.

Επίσης, την τελική φάση παρακολούθησαν ο ακόλουθος Άμυνας των ΗΠΑ, Captain Michael Edward Biery, της Ιορδανίας, Brigadier General Imad Mohammad Issa Yacoub και της Ρουμανίας, Colonel Nicolae Florin-Ion Marinescu.

Related posts

Έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη άγνωστου άνδρα ο οποίος τραυμάτισε αστυνομικό με μαχαίρι

admin

Διενέργεια δωρεάν rapid test στην ΠΕ Ροδόπης

editor

Συστηματικοί έλεγχοι σε όλη τη χώρα για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας και άσκοπες μετακινήσεις

admin
17/08/2022 22:27