2 Ιουνίου, 2023
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Ανδρουλάκης από Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας: “Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από οποιοδήποτε πολιτικό κόστος”

Το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας επισκέφτηκε στο πλαίσιο της περιοδείας του, ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο νοσηλευτικό ίδρυμα συναντήθηκε με εκπροσώπους ιατρών και νοσοκομειακών υπαλλήλων του, οι οποίοι του εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, εν μέσω ενός νέου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο κ. Ανδρουλάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Πραγματοποίησα συνάντηση με εκπροσώπους ιατρών και νοσοκομειακών υπαλλήλων εδώ στο Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας. Η χώρα μας περνάει μια πολύ μεγάλη περιπέτεια εκ νέου με το παγκόσμιο φαινόμενο της πανδημίας. Δυστυχώς, έχουμε ως χώρα αρκετά χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, της τάξης του 60% στον γενικό πληθυσμό και είμαστε μόλις 19οι στην κατάταξη των χωρών της ΕΕ, ενώ χώρες, όπως η Πορτογαλία, βρίσκονται στο 85%.

»Αυτό δημιουργεί μια τεράστια πίεση στη Δημόσια Υγεία, συμπαρασύροντας και ανθρώπους με βαριά νοσήματα που δεν έχουν τις υπηρεσίες που θα έπρεπε, λόγω της μεγάλης αύξησης των ασθενών με κορωνοϊό. Επίσης, πλήττεται και η προληπτική ιατρική, αφού πολλοί άνθρωποι δεν προσέρχονται στα νοσοκομεία λόγω φόβου».

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής συμπλήρωσε: «Θα πρέπει η κυβέρνηση άμεσα να προχωρήσει σε υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού δημόσιων λειτουργών που έρχονται σε επαφή με μεγάλα κοινά. Την ίδια στιγμή, να ξεκινήσει ο εμβολιασμός πόρτα-πόρτα και να υλοποιηθούν τοπικές καμπάνιες με ανθρώπους υψηλής αξιοπιστίας που μπορούν να σπάσουν τον φόβο για τα εμβόλια. Παράλληλα, να ενισχυθεί το ποσοστό τηλεργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όταν βλέπουμε ότι η πανδημία αναπτύσσεται μέσα στους χώρους εργασίας, είτε μέσα στα μέσα μαζικής μεταφοράς».

Τέλος, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε: «Εάν δεν προχωρήσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα, τότε φοβάμαι πάρα πολύ ότι οι τραγικές στιγμές που ζούμε, χάνοντας δεκάδες συνανθρώπους μας κάθε μέρα, θα συνεχιστούν με τεράστιο κοινωνικό κόστος για την Ελλάδα. Μας αξίζει κάτι καλύτερο και πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις, και η κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να κατανοήσουν ότι η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από οποιοδήποτε πολιτικό κόστος».

 

 

 

Related posts

Συνελήφθησαν τέσσερις διακινητές με συνολικά 21 μη νόμιμους μετανάστες

editor

Αλεξανδρούπολη: Έναρξη εγγραφής παιδιών και ΑΜΕΑ στις παιδικές κατασκηνώσεις Μάκρης – Οι προϋποθέσεις

editor

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για κατ’ οίκον εμβολιασμό

editor
02/06/2023 8:27