20 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Οικονομία Τοπικά Νέα

Στην 36η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia συμμετέχουν Δήμος Αλεξανδρούπολης και Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Στην 36η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia συμμετέχουν Δήμος Αλεξανδρούπολης και Περιφέρεια ΑΜ-Θ η οποία θα πραγματοποιηθεί από 12 έως 14 Νοεμβρίου 2021 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η Philoxenia είναι η ετήσια συνάντηση των τουριστικών επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών της Ελλάδας και πολλών άλλων χωρών από όλο τον κόσμο, έχει μεγάλη επισκεψιμότητα και διεθνή ακτινοβολία.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας της Έκθεσης:

  • Παρασκευή 12 Νοεμβρίου: 11:00-20:00, μόνο για εμπορικούς επισκέπτες
  • Σάββατο 13 Νοεμβρίου: 10:00-20:00, για εμπορικούς επισκέπτες και κοινό
  • Κυριακή 14 Νοεμβρίου: 10:00-19:00, για εμπορικούς επισκέπτες και κοινό

Παρών στην έκθεση δίνει φέτος η Αλεξανδρούπολη. Στα πλαίσια της εξωστρέφειας και της στρατηγικής για την τουριστική προβολή του, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης συμμετέχει σε σημαντικά τουριστικά δρώμενα με κορυφαίο αυτό της PHILOXENIA 2021.

Στο περίπτερο 15, Stand 04Α, τα στελέχη του Δήμου Αλεξανδρούπολης θα παρουσιάζουν στους επισκέπτες τις ομορφιές, τα αξιοθέατα και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αλεξανδρούπολης ως τουριστικό προορισμό τεσσάρων εποχών.

Με απόφαση του Δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη, για την υποστήριξη των τοπικών επιχειρήσεων που ασχολούνται εξ αντικειμένου με τον τουρισμό, θα υπάρχει δυνατότητα διανομής του προωθητικού τους υλικού (φυλλάδια, χάρτες, καρτολίνια, mini-banners κλπ) προς τους επισκέπτες.

Η Αλεξανδρούπολη συστήνεται στους επισκέπτες ως τόπος φιλικός στην οικογένεια και στα παιδιά, πιστοποιημένος ως Bike Friendly προορισμός, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα ένα από τα δυνατά της «όπλα», την παραδοσιακή θρακιώτικη κουζίνα.

Με σύγχρονο ψηφιακό τρόπο και με την τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης θα συστηθεί στους επισκέπτες και θα τους προσκαλέσει να αποκτήσουν μια πανέμορφη εμπειρία διακοπών σε έναν από τους ομορφότερους προορισμούς της Ελλάδας!

Συμμετοχή της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης στη Διεθνή Έκθεση PHILOXENIA

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης συμμετέχει και φέτος στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Philoxenia 2021 που πραγματοποιείται από 12 έως 14 Νοεμβρίου 2021 στη Θεσσαλονίκη.

Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, συμμετέχει στην έκθεση με δικό της περίπτερο, που ως κεντρικό άξονα έχει το 12μηνο τουρισμό προβάλλοντας τις ομορφιές του τόπου μας και την πλούσια πολιτιστική παράδοση, καθώς και τις επιλογές που έχει ο επισκέπτης που αναζητά νέους παρθένους προορισμούς. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, στον τουρισμό πόλης και τα αγροδιατροφικά προϊόντα της περιοχής, ενώ περίοπτη θέση στο περίπτερό μας έχει ο χάρτης που τονίζει την σημαντική γεωγραφική μας θέση στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και τις Παρευξείνιες χώρες, με στόχο την περαιτέρω προσέλκυση ταξιδιωτών λόγω και της άμεσης γειτνίασης με μεγάλες τουριστικές αγορές.

Τέλος να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια ΑΜ-Θ θα καλωσορίσει όλους τους επίσημους προσκεκλημένους των εγκαινίων της Philoxenia, Έλληνες και ξένους, με ζωντανή παραδοσιακή μουσική του τόπου μας στο Φουαγιέ του Βελλίδειου Πολιτιστικού Κέντρου την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021, στις 7:00 το απόγευμα.

Το περίπτερο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ βρίσκεται στο Περίπτερο 15, Stand 11Α.

 

Related posts

Αλεξανδρούπολη: Τον συνέλαβαν σε χωριό της περιοχής για κατοχή ναρκωτικών

editor

Αλεξανδρούπολη: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις οδούς Λ. Δημοκρατίας και Καραολή & Δημητρίου

editor

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Υποχρέωση των ιδιοκτητών ο καθαρισμός οικοπέδων από ξερά χόρτα

editor
20/04/2024 7:24