26 Ιανουαρίου, 2022
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Δεν περιλαμβάνεται το έργο του FSRU της Αλεξανδρούπολης στον νέο κατάλογο PCI

Δεν περιλαμβάνεται το έργο του FSRU της Αλεξανδρούπολης στο νέο κατάλογο με τα έργα κοινού ενδιαφέροντος της Ε.Ε. (PCI).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν επιδιώχτηκε η εκ νέου ένταξη του έργου, δεδομένου ότι έχει πλέον ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ – ΕΣΠΑ 2014-2020), ενώ επίσης δεν εκκρεμούν θέματα αδειοδοτικά κ.λπ.

Όλα τα υπόλοιπα μεγάλα έργα του προηγούμενου καταλόγου βρίσκονται και στον καινούριο, δηλαδή ο αγωγός East Med, ο IGB, η αποθήκη αερίου της Ν. Καβάλας, και το έργο Cyprus Gas2EU.

Πέραν του φυσικού αερίου στον κατάλογο περιλαμβάνεται το αντλησιομιευτικό της Αμφιλοχίας και ο Euroasia Interconnector. Τα παραπάνω έργα μπορούν να λάβουν ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την Κομισιόν.

Ο νέος κατάλογος υποβάλλεται στο Ευρωκοινοβούλιο το οποίο με τη σειρά του θα αποφασίσει αν τον αποδέχεται ή όχι. Σημειώνεται ότι ο κατάλογος που παρουσιάστηκε ήδη έχει βρεθεί στο στόχαστρο περιβαλλοντικών οργανώσεων και κομμάτων ανά την Ευρώπη, καθώς περιλαμβάνει 30 έργα φυσικού αερίου συνολικού ύψους 30 δις. ευρώ.

Related posts

Μετά από 46 χρόνια ο Παιδικός Σταθμός Σαμοθράκης διαθέτει ενεργή σύμβαση με παιδίατρο!

editor

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστου δράστη ο οποίος εξαπάτησε 64χρονο ημεδαπό

admin

Όλα τα μέτρα που περιλαμβάνει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης για τον κορονοϊό

admin