25 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Συνέδριο στη Δυτική Μακεδονία με θέμα «Συνέργειες Οινοτουρισμού με άλλες θεματικές μορφές τουρισμού»

Τo οδοιπορικό που εγκαινίασε το υπουργείο Τουρισμού στη Σαντορίνη τον περασμένο Ιούλιο με σκοπό την ανάδειξη του οινοτουρισμού συνεχίζεται στη Δυτική Μακεδονία. Σε αυτό το πλαίσιο, με τη συνεργασία του υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, θα πραγματοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή, το τριήμερο 12-14 Νοεμβρίου 2021, πρόγραμμα εστιασμένο στον οινοτουρισμό και τις συνέργειες που προκύπτουν με τις άλλες ειδικές μορφές τουρισμού.

Μέσω αυτής της δράσης, σε μία περιοχή που χαρακτηρίζεται από την ισχυρή της παρουσία στον τομέα της οινοποίησης, επιδιώκεται να αναδειχθεί η δυναμική προοπτική που υπάρχει στις ειδικές μορφές τουρισμού ως πυλώνων στήριξης του τουρισμού και της οικονομίας. Κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα πραγματοποιηθεί περιήγηση σε αμπελώνα του Αμυνταίου (εντός περιοχής Natura 2000), οινογνωσία σε μονάδες της περιοχής, οι οποίες έχουν λάβει το ειδικό Σήμα Επισκέψιμου Οινοποιείου (ΣΕΟ) του υπουργείου Τουρισμού, συμμετοχή σε παραδοσιακά «καζάνια» της περιοχής, αλλά και επίσκεψη στα παραδοσιακά αρχοντικά της Σιάτιστας.

Το συνεδριακό σκέλος του τριημέρου περιλαμβάνει τη συμμετοχή των υπουργείων Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης ως προς τις συνέργειες του οινοτουρισμού με τις άλλες μορφές θεματικού τουρισμού, αλλά και συζήτηση των ειδικών του οίνου και του οινοτουρισμού με έμφαση στην καλή πρακτική των δρόμων του κρασιού της Βόρειας Ελλάδας και την ποικιλία του ξινόμαυρου.

Στόχος του οδοιπορικού, που πραγματοποιεί τον Νοέμβριο τη δεύτερη στάση του, είναι να συνδεθούν ο τουρισμός και τα ταξίδια με τις επισκέψεις σε οινοποιεία της χώρας, να στηριχθούν αυτές οι περιοχές και να εξελιχθούν σε πόλους έλξης οινοτουρισμού παγκοσμίως.

Related posts

Ορεστιάδα: Θανατηφόρο τροχαίο με 75χρονο

admin

Κομοτηνή: Σύλληψη ημεδαπής για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων και παιδικών αθυρμάτων

editor

Μαχητικά αεροσκάφη “έσκισαν” τον ουρανό της Θράκης (video)

editor
25/04/2024 11:59