24 Σεπτεμβρίου, 2023
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Συνέδριο στη Δυτική Μακεδονία με θέμα «Συνέργειες Οινοτουρισμού με άλλες θεματικές μορφές τουρισμού»

Τo οδοιπορικό που εγκαινίασε το υπουργείο Τουρισμού στη Σαντορίνη τον περασμένο Ιούλιο με σκοπό την ανάδειξη του οινοτουρισμού συνεχίζεται στη Δυτική Μακεδονία. Σε αυτό το πλαίσιο, με τη συνεργασία του υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, θα πραγματοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή, το τριήμερο 12-14 Νοεμβρίου 2021, πρόγραμμα εστιασμένο στον οινοτουρισμό και τις συνέργειες που προκύπτουν με τις άλλες ειδικές μορφές τουρισμού.

Μέσω αυτής της δράσης, σε μία περιοχή που χαρακτηρίζεται από την ισχυρή της παρουσία στον τομέα της οινοποίησης, επιδιώκεται να αναδειχθεί η δυναμική προοπτική που υπάρχει στις ειδικές μορφές τουρισμού ως πυλώνων στήριξης του τουρισμού και της οικονομίας. Κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα πραγματοποιηθεί περιήγηση σε αμπελώνα του Αμυνταίου (εντός περιοχής Natura 2000), οινογνωσία σε μονάδες της περιοχής, οι οποίες έχουν λάβει το ειδικό Σήμα Επισκέψιμου Οινοποιείου (ΣΕΟ) του υπουργείου Τουρισμού, συμμετοχή σε παραδοσιακά «καζάνια» της περιοχής, αλλά και επίσκεψη στα παραδοσιακά αρχοντικά της Σιάτιστας.

Το συνεδριακό σκέλος του τριημέρου περιλαμβάνει τη συμμετοχή των υπουργείων Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης ως προς τις συνέργειες του οινοτουρισμού με τις άλλες μορφές θεματικού τουρισμού, αλλά και συζήτηση των ειδικών του οίνου και του οινοτουρισμού με έμφαση στην καλή πρακτική των δρόμων του κρασιού της Βόρειας Ελλάδας και την ποικιλία του ξινόμαυρου.

Στόχος του οδοιπορικού, που πραγματοποιεί τον Νοέμβριο τη δεύτερη στάση του, είναι να συνδεθούν ο τουρισμός και τα ταξίδια με τις επισκέψεις σε οινοποιεία της χώρας, να στηριχθούν αυτές οι περιοχές και να εξελιχθούν σε πόλους έλξης οινοτουρισμού παγκοσμίως.

Related posts

Ευρεία σύσκεψη του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου για τα αντιπλημμυρικά έργα σε όλη την Περιφέρεια

editor

Εργασίες καθαριότητας και εξωρα’ι’σμού των οικισμών του Δήμου Αλεξανδρούπολης

admin

Ποια περιοχή της Αθήνας θα γίνει επόμενος στόχος της Airbnb

admin
24/09/2023 19:22