28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Με self test η είσοδος στους μικτούς χώρους για τα παιδιά έως 18 ετών

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης δήλωσε μιλώντας σε γνωστό τηλεοπτικό σταθμό ότι τα τα παιδιά μέχρι 18 ετών θα μπορούν να εισέρχονται στους μικτούς χώρους, με self test και όχι με μοριακό ή rapid.

Τόνισε επίσης ότι τα νέα μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας που θα ισχύσουν από αύριο, αφορούν κυρίως την προστασία των ανεμβολίαστων, ενώ σε ότι αφορά τις εκκλησίες και την κριτική που ασκήθηκε για τη μη υποχρέωση διενέργειας τεστ  από τους πιστούς, είπε ότι θα ήταν πρακτικά αδύνατο να υποχρεώσει τους ναούς να κάνουν έναν τέτοιο έλεγχο και δεν είναι δυνατόν να εμποδιστεί η άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων των πιστών, όπως προβλέπεται και από το σύνταγμα.

Αναφερόμενος στην τρίτη δόση του εμβολίου, υπογράμμισε ότι όλα τα επιστημονικά δεδομένα, δείχνουν ότι μετά την παρέλευση του εξαμήνου από τη δεύτερη δόση η ανοσία στον οργανισμό έχει πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα και ουσιαστικά είναι ανεμβολίαστος. Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα ότι οι λίγοι θάνατοι που καταγράφονται στους εμβολιασμένους, αφορούν κυρίως ασθενείς που είχαν εμβολιαστεί πριν από 6 μήνες.

Αποκάλυψε δε ότι ήδη έχει ξεκινήσει μια συζήτηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε η τρίτη δόση του εμβολίου να είναι υποχρεωτική μετά την παρέλευση εξαμήνου ώστε το πιστοποιητικό εμβολιασμού να είναι σε ισχύ.

Related posts

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός και την Δευτέρα του Πάσχα

admin

Η διαχρονική κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά “Ζητείται Ψεύτης” ανεβαίνει από το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας στο Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ

admin

Ο Δήμαρχος Ξάνθης παρακολούθησε την Τελική Φάση της κοινής Άσκησης «Ολυμπιακή Συνεργασία – 2022»

editor
28/03/2024 17:04