24 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Απόψεις Κοινωνία

Εγκληματικές απάτες με τα rapid tests

του Δημήτρη Φρέσκου

Απίστευτο και όμως ελληνικό, η απατεωνιά σε όλο της το μεγαλείο με πρωταγωνιστές κάποιους φαρμακοποιούς , επιτήδειους ιδιοκτήτες καφετεριών και υπαλλήλους.

Σερβιτόροι, μπουφετζήδες, ντελίβερι, μάγειρες. Με κοινό παρονομαστή τα rapid tests που δεν γίνονται ποτέ. Το κόλπο, για το οποίο υπερηφανεύονται μάλιστα ορισμένοι ιδιοκτήτες καταστημάτων καφεστίασης – μικρών, μεσαίων και μεγάλων αλυσίδων μέσω franchising είναι το εξής:

Ο ιδιοκτήτης της καφετέριας που έχει για παράδειγμα 10 άτομα προσωπικό, γνωρίζοντας ότι μόνον οι 3 έχουν εμβολιαστεί, ξέρει ότι εάν του βγουν θετικοί στον κορωνοϊό οι 5, δεν θα μπορεί να βγάλει τις βάρδιες.

Επίσης, οι υπάλληλοί του, γκρινιάζουν για την υποχρεωτικότητα των rapid tests, αλλά και για το κόστος.

Γι’ αυτό και ο επιχειρηματίας «συνεννοείται» με τον «πρόθυμο» φαρμακοποιό, έναντι αμοιβής και φροντίζει ο φαρμακοποιός, δυο φορές την εβδομάδα να του προμηθεύει τα «καθαρά» αποτελέσματα με ένδειξη ΑΡΝΗΤΙΚΟ. Πώς;

Ο φαρμακοποιός παίρνει από τον ιδιοκτήτη τα ΑΜΚΑ των υπαλλήλων που δεν έχουν εμβολιαστεί -και έχουν υποχρέωση να υποβληθούν σε rapid test- και υποβάλλει στην πλατφόρμα τα αποτελέσματα, χωρίς ποτέ φυσικά να έχουν γίνει τα tests!

Έτσι φαίνεται ότι το προσωπικό είναι εντάξει στις εβδομαδιαίες του υποχρεώσεις, η επιχείρηση δεν κινδυνεύει από κανένα πρόστιμο, δεν πρόκειται να λείψει κανένας υπάλληλος, διότι όλοι φαίνονται αρνητικοί στον κορωνοϊό και ο φαρμακοποιός είναι πληρωμένος και ο επιχειρηματίας ικανοποιημένος και το προσωπικό δεν έχει πέρα δώθε με τα φαρμακεία.

Εύκολα, απλά και αδιανόητα ανεύθυνα και επικίνδυνα.

Και ας μην ξεσηκωθεί κανένας εύθικτος φαρμακοποιός ότι αυτά δεν γίνονται, διότι «ο κόσμος το΄χει τούμπανο»!

Οικονομικά ο επιτήδειος σ αυτά, φαρμακοποιός έχει σταθερή πελατεία και χωρίς κόπο, μόνο ΑΜΚΑ καταχωρεί άλλωστε.

Οι ιδιοκτήτες δεν έχουν κανένα άγχος για τίποτα και όπως μου έλεγε και η καλή πηγή μου, υπάρχουν και οι εκείνοι οι μαγαζάτορες που κάνουν αυτή την απατεωνιά διότι είναι σκληροπυρηνικοί αντιεμβολιαστές και δεν δέχονται ούτε κάν το μέτρο της διάγνωσης μέσω rapid test! Προτιμούν να πληρώνουν τον φαρμακοποιό τους με χωρίς να γίνονται τα tests, τα οποία ούτως ή άλλως δεν πιστεύουν.

Προφανώς, όλα αυτά τα ευτράπελα δεν συμβαίνουν μόνο σε καφετέριες…και δεν είναι τα μόνα.  Και δεν θέλω να σκέφτομαι σε ποιο βαθμό συμβαίνει συνολικά σε όλη τη χώρα.

Η ερώτηση είναι η εξής πλέον. Μιας και με τα καινούρια μέτρα, από το Σάββατο, οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να μπαίνουν σχεδόν παντού με rapid test, μήπως λέω εγώ ο… καχύποπτος, η μπίζνα φαρμακοποιών – ιδιοκτητών επιχειρήσεων γιγαντώσει; Μήπως η Κυβέρνηση πρέπει να βρει επειγόντως τη δικλείδα ασφαλείας;

 

Ο φαρμακευτικός σύλλογος ακούει; Ελέγχει τα μέλη του;

Πηγή: afteroffice.gr

Related posts

Α.Δημοσχάκης: “Μια νέα “πανεπιστημιούπολη” θα δημιουργηθεί στο Διδυμότειχο”

editor

Συνελήφθη 22χρονος διωκόμενος με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης

admin

Copy paste και στην πράσινη ανάπτυξη

editor
24/04/2024 9:17