29 Φεβρουαρίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Μητροπολίτης Άνθιμος: Η Εκκλησία λέει με την εγκύκλιο «εμβολιαστείτε, εγώ σας ευλογώ»

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος μιλώντας σε γνωστό τηλεοπτικό σταθμό αναφέρθηκε στη σημασία της εγκυκλίου της Ιεράς Σύνοδος για να ενθαρρύνει τους εμβολιασμούς.

«Κάποιοι φοβούνται, είναι κατανοητό. Αν κάποιοι έχουν στείρο αρνητισμό είναι παράλογο. Αν όμως έχουν έναν θρησκευτικό δισταγμό, να προχωρήσουν. Έρχεται η σύνοδος, παίρνει το ρίσκο ακόμη και των απειροελάχιστων επιπτώσεων που μπορεί να έχει το εμβόλιο και λέει ”εγώ σας εγγυώμαι, εγώ ευλογώ, προχωρήστε και μη φοβάστε”», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχολίασε και το περιστατικό με τον ιερέα που λειτουργούσε στη Λέσβο ενώ γνώριζε  ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό, θυμίζοντας ότι σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες επί πανώλης που πέθαιναν εκατομμύρια άνθρωποι, εάν κάποιος Χριστιανός εν γνώσει του προσβεβλημένος από πανούκλα περιφερόταν σε σπίτια ή σε δημόσιους χώρους, θεωρείτο φονέας. «Το ίδιο ισχύει και τώρα», τόνισε ο κ. Άνθιμος καλώντας τους πάντες να μην φορτωθούν την ευθύνη ενός φόνου ακόμη και εξ αμελείας.

Όσον αφορά την τήρηση των μέτρων κατά την είσοδο των πιστών στους ναούς ανέφερε ότι δεν γινόταν έως τώρα αλλά «από εδώ και πέρα θα γίνεται κάποιος έλεγχος». Πρόσθεσε ωστόσο ότι χρειάζεται λεπτότητα και τάχθηκε κατά της υποχρεωτικότητας, λέγοντας ότι στην εκκλησία μπορεί να πηγαίνει κάποιος να κλάψει για το παιδί του, να παρακαλέσει για κάτι που αφορά τη ζωή του και χρειάζεται λεπτότητα.

Related posts

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία «Ariel» – Θα διαρκέσει μέχρι και την Πέμπτη

editor

Δράμα: Σύλληψη ημεδαπού για απάτη με υπολογιστή

editor

Αλεξανδρούπολη: Στον πρόεδρο της Βουλής παραδόθηκε το βιβλίο «Θράκη – 100 χρόνια από την ενσωμάτωση»

editor
29/02/2024 20:24