23 Ιουλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ αναλαμβάνει τη μελέτη για τις νέες υποδομές του επιβατικού λιμένα Αλεξανδρούπολης

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μέσω Προγραμματικής Σύμβασης που υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Χρήστος Μέτιος με το Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΑ κ. Κώστα Χατζηκωνσταντίνου αναλαμβάνει τις μελετητικές διαδικασίες για τις νέες υποδομές του επιβατικού λιμένα της Αλεξανδρούπολης με σκοπό τον εκσυγχρονισμό του, και την αύξηση των δυνατοτήτων και της χωρητικότητάς προκειμένου να συμμορφωθεί πλήρως με τα διεθνή πρότυπα ασφάλειας.

Οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας θα αναλάβουν την υλοποίηση των απαραιτήτων διαδικασιών ώστε να εκπονηθεί η μελέτη:

• Για το νέο κτίριο που θα στεγάσει τον Τερματικό Σταθμό Επιβατών, τις διοικητικές υπηρεσίες του ΟΛΑ και του Κεντρικού Λιμεναρχείου.

• Για την αναδιαμόρφωση της ζώνης ακτοπλοΐας (επιστρώσεις, νέα ασφαλτικά δάπεδα, διαγραμμίσεις, έργα αποχέτευσης ομβρίων, περίφραξη).

• Για την κατασκευή πύλης εισόδου και πύλης εξόδου οχημάτων.

• Για την τοποθέτηση νέων εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού (εκδοτήρια, χώροι αναμονής επιβατών και οχημάτων) και στέγασης των υπηρεσιών του Τελωνείου και της Αστυνομίας.

Η χρηματοδότηση της μελέτης είναι εξασφαλισμένη από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ενώ η μελέτη, όταν ολοκληρωθεί, θα επιτρέψει στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης να διεκδικήσει χρηματοδότηση για την κατασκευή του έργου.

 

Related posts

Θεσσαλονίκη: Τοποθετήθηκαν οι πρώτες «έξυπνες» πινακίδες που αποκαλύπτουν την ιστορία της πόλης

editor

Ανασχηματισμός: Δυστυχώς πάλι εκτός Έβρος και Θράκη – Δεν υπουργοποιήθηκαν Δημοσχάκης, Κελέτσης

editor

Θεσσαλονίκη: Έφυγε από τη ζωή ο ιδιοκτήτης χώρων διασκέδασης και dj “Πιέρο”

editor
23/07/2024 1:26