20 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Συνάντηση του Γιάννη Ζαμπούκη με τον Γενικό Γραμματέα και τον Ταμία του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου

Με τον Γενικό Γραμματέα κ. Βίκτωρα Ελιέζερ και τον Ταμία του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος κ. Δανιήλ Μπεναρδούτ συναντήθηκε υποδέχτηκε τη Δευτέρα 1/11/2021 ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννης Ζαμπούκης.

Η ανάδειξη και αξιοποίηση του χώρου των εβραϊκών κοιμητηρίων στην Αλεξανδρούπολη ήταν το κύριο θέμα της συνάντησης. Πρόκειται για μια έκταση στην ανατολική πλευρά της πόλης με 47 τουλάχιστον τάφους, οι οποίοι αποκαλύφθηκαν πολύ πρόσφατα μετά από τις εργασίες καθαρισμού και εξωραϊσμού που έγιναν.

Μετά τη συνάντηση ακολούθησε επιτόπια επίσκεψη στον χώρο των κοιμητηρίων παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Άνθιμου.

Κοινός στόχος η αξιοποίηση των εβραϊκών νεκροταφείων της πόλης μας, που αποτελούν κομμάτι της τοπικής μας ιστορίας, και η διοργάνωση εκδήλωσης προκειμένου να αναδειχθεί η ιστορία των Εβραίων της Αλεξανδρούπολης.

* Στην Αλεξανδρούπολη ζούσαν προπολεμικά 140 Εβραίοι, οι οποίοι εκτοπίστηκαν από τις βουλγαρικές αρχές κατοχής. Μόνο 4 επέζησαν του Ολοκαυτώματος.

Related posts

«Παράταση υποβολής αιτήσεων ένταξης σε 2 Προσκλήσεις σε Μέτρα και Δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας.

admin

Κομοτηνή: Ρομά το έσκασε μέσα από το δικαστήριο μόλις άκουσε την ποινή της

admin

Παγκόσμια ημέρα αγκαλιάς σήμερα – Μια αγκαλιά είναι το καλύτερο φάρμακο!

editor
20/04/2024 12:10