18 Μαΐου, 2022
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Με το rapid test στην τσέπη οι ανεμβολίαστοι

H οικονομία δεν κλείνει, αλλά θα λειτουργεί πλέον κάτω από πιο αυστηρές συνθήκες, για τους ανεμβολίαστους που θα πρέπει να κυκλοφορούν με το rapid test στην τσέπη, καθώς έχει υπολογιστεί πως μεγαλύτερο κόστος έχει η χώρα και οι πολίτες, από την γιγάντωση της πανδημίας, παρά από την επιβολή πρόσθετων περιοριστικών μέτρων.

Με δύο rapid test την εβδομάδα, αντί ενός που ισχύει σήμερα, θα προσέρχονται οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στους χώρους εργασίας τους, ενώ χωρίς αρνητικό rapid test δεν θα μπορεί κανείς ανεμβολίαστος να μπει σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες και εμπορικά κέντρα. Εξαιρούνται εκκλησιές, φαρμακεία και σούπερ μάρκετ.

Τα νέα μέτρα με επιπλέον περιορισμούς για ανεμβολίαστους  που  ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία covid-19, που βρίσκεται σε αυξητική τάση, στόχο έχουν να οδηγήσουν τους ανεμβολίαστους στο εμβόλιο και περιορίσουν τη κινητικότητα τους, στα καταστήματα εστίασης τα οποία αποτελούν το κύριο χώρο μετάδοσης του κορονοϊού.

 

«Το βασικό μας όπλο σε αυτή τη φάση της πανδημίας είναι το εμβόλιο» υπογράμμισε ο υπουργός.

Πάνω από το 85% των ασθενών στις κλίνες ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι, ανέφερε και προέταξε ότι πρέπει να ενισχυθεί ο εμβολιασμός αλλά και όσοι έχουν συμπληρώσει το 6μηνο από τη δεύτερη δόση να κάνουν την τρίτη.

Μίλησε για επέκταση της καμπάνιας για τον εμβολιασμό με συνεχείς ενημερώσεις που θα γίνονται με διαδραστικό τρόπο.

Έκανε λόγο για προσαρμογή στα νέα δεδομένα για τους ανεμβολίαστους. Από το Σάββατο θα υπάρξουν νέα μέτρα προσαρμογής, οριζόντια που θα αφορούν όλη την επικράτεια, ανέφερε.

Ειδικότερα: Δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα για όλους τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους με δικό τους κόστος.

Αρνητικό rapid test για ανεμβολίαστους πολίτες προκειμένου να εισέλθουν σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες και εμπορικά κέντρα. Εξαιρούνται τα καταστήματα τροφίμων (surer market), φαρμακεία, εκκλησίες.

Απηύθυνε σύσταση για χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Ενημέρωσε ότι αναβαθμίζονται οι ποινές σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης, καθώς και στα αρνητικά αποτελέσματα των τεστ, όπως και της ταυτοπροσωπίας.

Πηγή: afteroffice.gr

Related posts

Συντάξεις Αυγούστου: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές στα Ταμεία

admin

Απογοητευμένος από δημοσίευμα της Ελεύθερης Θράκης ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως

admin

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος για τη χορήγηση αδειών σε στρατευμένους πυρόπληκτων οικογενειών

editor
18/05/2022 13:25