19 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Οικονομία

Στο τραπέζι η αύξηση του κατώτατου μισθού από το 2022

της Αναστασίας Βασιλικής Γκολέμη

Παράθυρο για νέα αύξηση του κατώτατου μισθού από το 2022

Αύξηση του κατώτατου μισθού από την επόμενη χρονιά αναμένεται στη χώρα μας προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κύμα ακρίβειας, το οποίο έχει μετακυληθεί στην πλειοψηφία των εργαζόμενων του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.

Παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα με την ενεργειακή κρίση, την άνοδο του πληθωρισμού και την αναζωπύρωση των κρουσμάτων από κορωνοϊό, η χώρα έχει να περιμένει ακόμη καλές ειδήσεις σχετικά με την οικονομία.

Η συμβολή του τουρισμού

Στην ανάπτυξη της χώρα σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και η απόδοση του τουρισμού, ο οποίος ευνοήθηκε από το άνοιγμα της οικονομίας, κυρίως από τον Ιούλιο και μετά, αλλά και από το γεγονός ότι οι τουρίστες οι οποίοι επισκέφθηκαν την Ελλάδα σπατάλησαν περισσότερα χρήματα για τις διακοπές τους.

Ο τουρισμός σημειώνει αύξηση και για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο, λόγω της παράτασης της τουριστικής περιόδου σε κάποιους τουριστικούς προορισμούς. Μια τόσο μεγάλη παράταση για την Ελλάδα, που δέχεται κυρίως θερινό τουρισμό, θα έχει θετική επίδραση και για το ΑΕΠ του τέταρτου τριμήνου του 2021.

Στο τραπέζι η αύξηση του κατώτατου μισθού

Η Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να δοθεί κοινωνικό μέρισμα το οποίο θα αντανακλάται και στον κατώτατο μισθό. Τα σενάρια για την αύξηση του κατώτατου μισθού προανήγγειλε ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Σχετικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω αύξησης από το 2022 και μετά υπογραμμίζοντας ότι:

«Με βάση το βασικό σενάριο του προϋπολογισμού θα υπάρχει βελτίωση ανταγωνιστικότητας και παραγωγικότητας και επομένως υπάρχουν τα συστατικά για να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός το 2022 και τα επόμενα έτη. Περιμένουμε την εισήγηση του αρμόδιου Υπουργού Εργασίας»

Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα γίνει λαμβάνοντας υπόψιν την ανάπτυξη της ελληνικής oικονομίας. Στόχος της κυβέρνησης είναι να δοθεί μέρισμα ανάπτυξης, ειδικότερα στους χαμηλόμισθους.

Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, ανέφερε τα εξής:

«Θα έρθουν και άλλες ρυθμίσεις για τον κατώτατο μισθό αλλά θα είναι από τον καινούριο χρόνο οι οποίες θα λάβουν υπόψιν τους το ότι η οικονομία έχει αναπτυχθεί. Μας ενδιαφέρει να υπάρξει ένα κοινωνικό μέρισμα ανάπτυξης για τους χαμηλόμισθους. Είναι προφανές αυτό».

«Μιλάω για τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού. Αυτό όμως θα προκύψει μετά τις διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο. Δηλαδή, πάλι διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, διαβούλευση με την ΤτΕ – επιστημονικά ινστιτούτα και στη συνέχεια έρχεται ο υπουργός Εργασίας και κάνει εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο», κατέληξε.

Παρακολουθήστε όλα όσα είπε ο κ. Χατζηδάκης στην εκπομπή «Τώρα ότι συμβαίνει» του OPEN.

Πηγή: todaypress.gr

Related posts

Σχέδιο τεσσάρων σημείων για ενεργειακή επάρκεια της χώρας – Διπλασιάζεται η λιγνιτική παραγωγή

editor

Παράδοση 2 αυτοκινούμενων τρυγητικών μηχανών Optimumτης Pellenc απ’ την Agrotech S.A.

editor

Νέο αλαλούμ με τον ΦΠΑ και η εστία φοροδιαφυγής – Παραδείγματα

admin
19/04/2024 9:55