19 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα Υγεία

Έναρξη λειτουργίας ΚΕΠ Υγείας στον δήμο Αλεξανδρούπολης

Την έναρξη λειτουργίας ΚΕΠ Υγείας στον δήμο Αλεξανδρούπολης, για την παροχή υπηρεσιών πρόληψης και προαγωγής της υγείας προς τους δημότες, ανακοίνωσε η Δημοτική Αρχή. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενημέρωση όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως ασφαλιστικής ικανότητας και στη διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 10 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ειδικότερα τα νοσήματα στα οποία επικεντρώνεται το ΚΕΠ Υγείας, είναι ο καρκίνος του παχέος εντέρου, ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, ο καρδιαγγειακός κίνδυνος, το ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, ο καρκίνος του προστάτη, το μελάνωμα, η κατάθλιψη, η οστεοπόρωση, η ΧΑΠ και η άνοια, ενώ στο πλαίσιο της πανδημίας έχουν προστεθεί στα προφίλ των δημοτών και χρήσιμες πληροφορίες για τον Covid 19. Μέσω των ΚΕΠ Υγείας οι πολίτες ενημερώνονται σχετικά με τις προληπτικές εξετάσεις που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την ηλικία και το φύλο τους, ενώ με την πάροδο του χρόνου υπενθυμίζεται και η επανεξέτασή τους.

Η εγγραφή στο ΚΕΠ Υγείας είναι δωρεάν και γίνεται είτε με φυσική παρουσία στο γραφείο ΚΕΠ Υγείας του δήμου Αλεξανδρούπολης, στο κτίριο του Πολυκοινωνικού, από Τρίτη έως Πέμπτη και από τις 10.00 έως τις 13.00, τηλ. 2551022111, είτε διαδικτυακά στη διεύθυνση https://exetaseis.kepygeias.org/identity/account/register

Related posts

Περιφέρεια ΑΜ-Θ για κορωνοϊό: Ανακοίνωση – απόφαση της ομάδας συντονισμού και διαχείρισης έκτακτων ενεργειών

admin

Ο καιρός στη Μακεδονία και τη Θράκη

editor

Με χειροκροτήματα υποδέχτηκαν οι πολίτες στους δρόμους της Αλεξανδρούπολης τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

admin
19/04/2024 19:19