17 Αυγούστου, 2022
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα Υγεία

Έναρξη λειτουργίας ΚΕΠ Υγείας στον δήμο Αλεξανδρούπολης

Την έναρξη λειτουργίας ΚΕΠ Υγείας στον δήμο Αλεξανδρούπολης, για την παροχή υπηρεσιών πρόληψης και προαγωγής της υγείας προς τους δημότες, ανακοίνωσε η Δημοτική Αρχή. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενημέρωση όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως ασφαλιστικής ικανότητας και στη διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 10 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ειδικότερα τα νοσήματα στα οποία επικεντρώνεται το ΚΕΠ Υγείας, είναι ο καρκίνος του παχέος εντέρου, ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, ο καρδιαγγειακός κίνδυνος, το ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, ο καρκίνος του προστάτη, το μελάνωμα, η κατάθλιψη, η οστεοπόρωση, η ΧΑΠ και η άνοια, ενώ στο πλαίσιο της πανδημίας έχουν προστεθεί στα προφίλ των δημοτών και χρήσιμες πληροφορίες για τον Covid 19. Μέσω των ΚΕΠ Υγείας οι πολίτες ενημερώνονται σχετικά με τις προληπτικές εξετάσεις που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την ηλικία και το φύλο τους, ενώ με την πάροδο του χρόνου υπενθυμίζεται και η επανεξέτασή τους.

Η εγγραφή στο ΚΕΠ Υγείας είναι δωρεάν και γίνεται είτε με φυσική παρουσία στο γραφείο ΚΕΠ Υγείας του δήμου Αλεξανδρούπολης, στο κτίριο του Πολυκοινωνικού, από Τρίτη έως Πέμπτη και από τις 10.00 έως τις 13.00, τηλ. 2551022111, είτε διαδικτυακά στη διεύθυνση https://exetaseis.kepygeias.org/identity/account/register

Related posts

Κορωνοϊός: 16 νέα κρούσματα στη χώρα – 2.506 συνολικά

admin

Slim-Tight: Νέο Πρόγραμμα Μη Επεμβατικών Θεραπειών

admin

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για το θάνατο του πρώην βουλευτή Λεωνίδα Λυμπερακίδη

admin
17/08/2022 21:41