2 Ιουνίου, 2023
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Αλεξανδρούπολη: Άφιξη της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού από το Τέξας

Για τον επόμενο μήνα προγραμματίζεται η άφιξη της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού από το Τέξας. Θα υποστηρίξει τρεις νατοϊκές επιχειρήσεις-ασκήσεις στην Ελλάδα.

Αρχικά, και πιθανότατα στο πεδίο βολής Ξάνθης, θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός πληρωμάτων αρμάτων μάχης, ανάμεσα σε ελληνικά και αμερικανικά πληρώματα, με την επωνυμία “Hellenic Tank Challenge”, θα έχουμε την άσκηση μονάδων καταδρομών με την επωνυμία ” χρυσσόμαλο δέρας”, καθώς και την άφιξη της 1ης Ταξιαρχίας αεροπορίας στρατού στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης από το Fort Hood του Τέξας.

Μέλη της αμερικανικής 1ης Μεραρχίας Πεζικού και της 1ης Ταξιαρχίας αεροπορίας στρατού, συναντήθηκαν με εκπροσώπους του Ελληνικού Στρατού και της Ομάδας Υποστήριξης Περιοχής των ΗΠΑ στο Στεφανοβίκειο.

Όλοι αυτοί εργάζονται για να προετοιμάσουν πολλαπλές τοποθεσίες σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες θα υποδεχθούν τις αμερικανικές δυνάμεις, ως μέρος της πρόσφατα ανανεωμένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας και της ευρωπαϊκής αποστολής του ΝΑΤΟ “Atlantic Resolve”.

«Η MDCA, αναφέρει ρητά το Στεφανοβίκειο και την Αλεξανδρούπολη ως δύο τοποθεσίες στις οποίες ΗΠΑ και Ελλάδα θα χρησιμοποιούσαν για αμοιβαία χρήση», δήλωσε ο Brandon Marsh, επικεφαλής της ομάδας υποστήριξης Περιοχής των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

«Επίσης στην ίδια συμφωνία συμπεριλαμβάνεται το στρατόπεδο Γεωργούλα (Βόλος) και το Στρατόπεδο Γιαννούλη, που θα είναι ο χώρος εφοδιαστικής υποστήριξης στην Αλεξανδρούπολη.

Μπορούμε ενδεχομένως να δημιουργήσουμε μια βάση εκεί που θα μπορούσε να παρέχει υποστήριξη σε έως και 600 στρατιώτες των ΗΠΑ», πρόσθεσε.

Related posts

Αντίθετο το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ στο σχέδιο νόμου για τις Ιαματικές Πηγές

editor

Αλεξανδρούπολη: Ανακαινίζεται το πρώην δημοτικό σχολείο Κίρκης

editor

“Να κλείσουν οι δρόμοι” προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

editor
02/06/2023 9:23