28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Οικονομία Τοπικά Νέα

Επιμελητήριο Έβρου: Επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης

Η Γενική Γραμματέας Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης Θωμαΐδα Ευτυχίδου επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Έβρου το μεσημέρι της Παρασκευής 29 Οκτωβρίου. Έλαβε μέρος σε σύσκεψη όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο της βιομηχανίας σε τοπικό επίπεδο.

Στο επίκεντρο ήταν η αύξηση του κόστους παραγωγής που επηρεάζει την εξέλιξη των προγραμμάτων στήριξης ΕΣΠΑ που έχουν λάβει επιχειρήσεις και στον Έβρο, το μεταφορικό κόστος από τον Έβρο προς το κέντρο και αντίστροφα, η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού και πολλά ακόμη επιμέρους θέματα που έθεσαν επιχειρηματίες και εκπρόσωποι φορέων που συμμετείχαν στη συνάντηση.

Η κα Ευτυχίδου ενημέρωσε τους παριστάμενους ότι το θέμα της ανάπτυξης της Βιομηχανίας απασχολεί έντονα το Υπουργείο Ανάπτυξης και γι’ αυτό το λόγο έχει συσταθεί ειδική διυπουργική επιτροπή υπό τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη, που έχει ως στόχο τη χάραξη νέας ενιαίας στρατηγικής για την Βιομηχανία στην Ελλάδα.

Την κα Ευτυχίδου συνόδευσαν, πέρα από τους στενούς της συνεργάτες, ένας εκ των νομικών συμβούλων του Υπουργείου Ανάπτυξης – ο κ. Δημήτρης Μπράμης, καθώς και ο Οικονομικός Διευθυντής της ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε. κ. Σταύρος Σταυράκογλου και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε. κ. Σκιπίωνας Αποστολάκης.

Ο Σκιπίων Αποστολάκης ανακοίνωσε και την ίδρυση γραφείου της ΕΒΕΤΑΜ ΑΕ (Ανώνυμη Εταιρεία Βιομηχανικής Έρευνας, Τεχνολογίας Ανάπτυξης και Εργαστηριακών Δοκιμών, Πιστοποίησης και Ποιότητας) στον Έβρο, με έδρα την Αλεξανδρούπολη και απώτερο στόχο την στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας. Το γραφείο θα αρχίσει να λειτουργεί σύντομα, ενώ σημαντικό ρόλο στη χάραξη της στρατηγικής για τη Βιομηχανία που καταρτίζει το Υπουργείο Ανάπτυξης, θα διαδραματίσει και το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης.

 

«Το Επιμελητήριο Έβρου, θέτει τις δυνάμεις του στην υπηρεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης στον σχεδιασμό που επιχειρεί και θα συνδράμει παντί τρόπω, ωστόσο ο γνώμονας μας πάντα παραμένει η ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, η ενίσχυση της βιομηχανίας στην περιοχή μας καθώς και η διάθεση των βιομηχανικών προϊόντων σε όσο το δυνατόν περισσότερες αγορές, με απώτερο στόχο φυσικά τη διατήρηση και την αύξηση των θέσεων εργασίας σε όλο το Νομό Έβρου από το Ορμένιο μέχρι την Αλεξανδρούπολη», σχολίασε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, ευχαριστώντας την κα Ευτυχίδου και τους συνεργάτες της για την επίσκεψη.

 

 

Related posts

Έβρος: Μετέφερε από Τουρκία μετανάστες και ενάμισι κιλό χασίς

editor

3 δήμοι του Έβρου συνεργάζονται & αναβαθμίζουν ενεργειακά τα σχολεία τους

editor

Κτηματολόγιο: Νέες προθεσμίες υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας για δυο περιφερειακές ενότητες

admin
28/03/2024 22:32