24 Μαΐου, 2022
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Τι ανάγκασε το αμερικανικό πλοίο να αναχωρήσει νωρίτερα από το λιμάνι Αλεξανδρούπολης

Δύο εικοσιτετράωρα νωρίτερα αναγκάστηκε να αναχωρήσει από την Αλεξανδρούπολη, το αμερικανικό πλοίο “USNS YUMA” που από τις 20 Οκτωβρίου είχε καταπλεύσει στο λιμάνι της πόλης. Ο λόγος ήταν το γεγονός ότι το νερό που ζητήθηκε από τους αμερικανούς προκειμένου να γεμίσουν τις δεξαμενές τους κρίθηκε ακατάλληλο!

Η διαδικασία που ακολουθείται σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πως όταν τα αποθέματα νερού εντός του πλοίου αγγίξουν το 50% της στάθμης, πριν δηλαδή υπάρξει έλλειψη, αναζητούνται πηγές τροφοδοσίας από τα εκάστοτε λιμάνια και φυσικά ακολουθείται κάποιο υγιειονομικό πρωτόκκολο.

Έτσι και τώρα οι αμερικάνοι πριν βάλουν το πόσιμο νερό στο πλοίο διενέργησαν έλεγχο καταλληλότητας με αποτέλεσμα το νερό να κριθεί ακατάλληλο.

Για το λόγο αυτό λοιπόν το πλοίο αναχώρησε δύο εικοσιτετράωρα νωρίτερα και μετέβη στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης προκειμένου να βρει καθαρό νερό για τις ανάγκες του πληρώματος.

Ακολουθεί το βίντεο της διαδικασίας κατάπλου του πλοίου:

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Προληπτική λειτουργία του σχεδίου αντιμετώπισης της Αφρικανικής Πανώλης των χοίρων στον Έβρο

editor

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019: Σε εξέλιξη με πολλά ευτράπελα οι επαναληπτικές εκλογές

admin

Ο Αλκ. Στεφανής για τα μέτρα προστασίας μονογονεϊκών οικογενειών στις Ένοπλες Δυνάμεις

editor
24/05/2022 14:10