1 Οκτωβρίου, 2023
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Διάκριση του Γενικού Λυκείου Σουφλίου στο πρόγραμμα «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»

Με τελική βαθμολογία 100/100 στην τελική αξιολόγηση των δράσεών του, το Γενικό λύκειο Σουφλίου αναδείχθηκε πρώτο μεταξύ των 51 σχολείων (δημόσιων και ιδιωτικών) σε όλη την Ελλάδα, που συμμετείχαν, διακρίθηκαν και έλαβαν τον τίτλο του «Σχολείου Πρέσβη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου». Το κεντρικό θέμα των δράσεων του ήταν τα οφέλη που αποκόμισε η Ελλάδα και ειδικότερα η ευρύτερη περιοχή του Σουφλίου, στα 40 χρόνια ένταξης της χώρας στην Ε.Ε. Η ανακοίνωση της σημαντικής διάκρισης στο ΓΕΛ του ακριτικού Δήμου, το οποίο συμμετέχει στο εν λόγω πρόγραμμα από το 2017, έγινε από υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων του γραφείου του Ε.Κ. στην Αθήνα, Χάρη Κούντουρο, ο οποίος επισκέφθηκε το Σουφλί, απένειμε την ειδική πλακέτα με τον τίτλο του «Σχολείου Πρέσβη του ΕΚ» στο σχολείο και τα τιμητικά διπλώματα συμμετοχής και τους αντίστοιχους τίτλους στους καθηγητές-πρέσβεις και μαθητές-πρέσβεις, επιβραβεύοντας την αξιόλογη προσπάθεια που κατέβαλαν για την ολοκλήρωση των δράσεων τους. Ο κ. Κούντουρος συνομίλησε με τους συμμετέχοντες μαθητές και καθηγητές, άκουσε τις απόψεις και τις εντυπώσεις τους από τη συμμετοχή τους, υπογράμμισε τους στόχους, τις αξίες και τις αρχές του προγράμματος μεταξύ των οποίων ο σεβασμός στη δημοκρατία, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη διαφορετικότητα, η ισότητα, η αλληλεγγύη, η απόρριψη κάθε μορφής βίας, ενώ αναφέρθηκε και στις προοπτικές που διανοίγονται στους νέους ανθρώπους ως ενεργά μέλη της ελληνικής και της ευρύτερης ευρωπαϊκής κοινότητας της Ε.Ε.

Σημειώνεται ότι σκοπός του προγράμματος είναι η αναβάθμιση της γνώσης των νέων για τον ευρωπαϊκό κοινοβουλευτισμό, τις αξίες της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρώπη και το ρόλο και τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σε ό,τι αφορά στις δράσεις που οργάνωσε ή συμμετείχε το ΓΕΛ Σουφλίου, σ’ αυτές συμπεριλαμβάνονται:

-Προσομοιώσεις λειτουργίας του ΕΚ

-Συζήτηση επί θεμάτων ευρωπαϊκής επικαιρότητας (πρόσκληση για παρουσίαση με διάλογο από κάποιον επιλεγμένο ομιλητή όπως η ευρωβουλευτής κ. Βόζενμπεργκ).

-Δημιουργία μικρών ταινιών ή ντοκιμαντέρ με ανάλογο προς τους στόχους του προγράμματος περιεχόμενο

-Συμμετοχή σε εκδηλώσεις τοπικών φορέων και παρουσίαση των δράσεων σε συνεργασία με Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

-Σύνθεση ποιήματος για την Ευρώπη και τραγουδιού με τίτλο «Όλοι μαζί» στην αγγλική, τη γαλλική, την ιταλική και την ελληνική γλώσσα, σε στίχους μαθητών και μουσική ενορχήστρωση καθηγητή.

-Κοινές δράσεις με άλλα συμμετέχοντα σχολεία

Related posts

Μέσος κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα Δευτέρα για ολόκληρη την Αν. Μακεδονία και Θράκη εκτός Δράμας και του Β. Έβρου

editor

Ροδόπη: Συνελήφθη ημεδαπός με 340 πακέτα λαθραίων τσιγάρων

editor

Εργαστήριο Οργάνωσης, Διοίκησης Υπηρεσιών & Ποιότητας Ζωής του Τμήματος Οργάνωσης & διαχείρισης αθλητισμού – Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

editor
01/10/2023 12:50