Κοινωνία Τοπικά Νέα

2 παιδιά του Εθνικού Αλεξανδρούπολης συμμετέχουν στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκακιού Νέων!

Ευχάριστα νέα για την Αλεξανδρούπολη καθώς συμμετέχουν στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκακιού Νέων, δύο παιδιά του Εθνικού Αλεξανδρούπολης!

Η 14χρονη Άρτεμις Μπλίτσα αγωνίζεται στην κατηγορία G14 και ο 12χρονος Μιχάλης Καρακασίδης στην κατηγορία O12.

Το Πρωτάθλημα ξεκίνησε στις 15 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 21 Οκτωβρίου 2021. Η κορυφαία διοργάνωση λόγω συνθηκών Covid-19 πραγματοποιείται διαδικτυακά με κανονικό χρόνο και αξιολόγηση.

Παίρνουν μέρος κορυφαίοι σκακιστές/ριες από κάθε κατηγορία. Συνολικά αγωνίζονται 871 παιδιά από 32 χώρες και ο ανταγωνισμός είναι ιδιαίτερα υψηλός.

Τα παιδιά αγωνίζονται σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες με κάμερες που ελέγχουν περιμετρικά τον χώρο και παρουσία διεθνών διαιτητών ώστε να διασφαλιστεί το αδιάβλητο των αγώνων. Τέτοιες αίθουσες διαμορφώθηκαν στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Καβάλα και στα Χανιά.

Η ΕΣΣΑΜΘ και ο ΣΟ Καβάλας έδωσαν την ευκαιρία στα παιδιά της περιφέρειας μας να αγωνιστούν στην κορυφαία σκακιστική διοργάνωση.

Από την περιφέρεια ΑΜΘ αγωνίζονται συνολικά επτά παιδιά ενώ από όλη την Ελλάδα 41, γεγονός που δείχνει το υψηλό σκακιστικό επίπεδο που υπάρχει στην περιοχή μας.

Καλή επιτυχία σε όλους!

Πηγή: e-evros.gr

 

Related posts

Νεκρός 17χρονος ποδηλάτης στην Ξάνθη

admin

ΕΣΠΕΑΜ/Θ: Έξι μήνες Απλήρωτοι οι Στρατιωτικοί στον Έβρο για τις περιπολίες στα σύνορα – Επιστολή προς Βουλευτές

editor

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Διδυμοτείχου: «Το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω covid -19»

editor