2 Οκτωβρίου, 2022
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Έρχεται ο “Πρωτέας” για την γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη

Για την Αλεξανδρούπολη σαλπάρει ξανά ο “Πρωτεας”,  με σκοπό να πραγματοποιεί δρομολόγια Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη σε καθημερινή βάση για το επόμενο τρίμηνο, αντικαθιστώντας το πλοίο “Αδαμάντιος Κοραής”.

Το πλοίο «ΠΡΩΤΕΑΣ» ξεκίνησε την καριέρα του στη γραμμή της Κυλλήνης-Ζακύνθου περί τα μέσα της δεκαετίας του ’70, υπό την πλοιοκτησία του κ. Τυρογαλά. Εκεί αγαπήθηκε ιδιαιτέρως καθώς εξυπηρέτησε τη γραμμή για σχεδόν τρεις δεκαετίες.

Πολυταξιδεμένος και ακούραστος ο «ΠΡΩΤΕΑΣ», η καλλίγραμμη πλώρη του έσκιζε για σχεδόν τρεις δεκαετίες τα γαλάζια νερά του Ιονίου, κάνοντας ένα υπέροχο και επιτυχημένο δίδυμο με το έτερο ελληνικό βαποράκι της γραμμής, το ΙΟΝΙΣ. Το Ιόνιο Πέλαγος αποχαιρέτησε στις αρχές της δεκαετίας του 2000, κάνοντας ένα σύντομο πέρασμα από το Μυρτώο Πέλαγος, όπου εξυπηρέτησε στη γραμμή της Νεάπολης – Αγίας Πελαγίας Κυθήρων – Γυθείου.

Το 2006 ναυλώνεται από τη σημερινή του εταιρία, την ΑΝΕΣ και ταξιδεύει στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, στα γραφικά νησιά των Δωδεκανήσων, φτάνοντας εως το μακρινό κομμάτι της Ελλάδας, το Καστελόριζο.

Το 2008 το πλοίο πέρασε στην πλήρη πλοιοκτησία της ΑΝΕΣ και εξακολούθησε να ταξιδεύει μεταξύ των Δωδεκανήσων εώς και τα τέλη του 2012, έχοντας ως έδρα τη γραφική Σύμη και την κοσμοπολίτικη Ρόδο.

Την άνοιξη του 2013 η εταιρία έκανε το μεγάλο βήμα και δρομολόγησε το ΠΡΩΤΕΥΣ στη γραμμή των Βορείων Σποράδων, σηματοδοτώντας νέα δεδομένα στην εξυπηρέτηση των κατοίκων των νησιών και των τουριστών στη γραμμή, εξασφαλίζοντας το πιο σημαντικό: την καθημερινή σύνδεση με το λιμάνι του Βόλου, χειμώνα-καλοκαίρι.

Πηγή: e-evros.gr

 

Related posts

Μαυρίδης: “Αναμένουμε την επίσκεψη του Χρυσοχοΐδη στο δήμο μας”

editor

Πότε θα επανακτήσει η Ελλάδα την οικονομική της ανεξαρτησία – Η αποπληρωμή του χρέους

admin

Νέα ποδοσφαιρική ομάδα δημιουργήθηκε στην Αλεξανδρούπολη

editor
02/10/2022 19:05