8 Δεκεμβρίου, 2022
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Uncategorized

Αλεξανδρούπολη: Συνεχίζεται η ισχυρή θωράκιση των αγωγών μεταφοράς νερού

Συνεχίζεται η ισχυρή θωράκιση των αγωγών μεταφοράς νερού, στα σημεία όπου συμβάλουν χείμαρροι, για την ασφάλεια και προστασία τους με τα συνεχόμενα έργα της ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης.

Πεποίθηση της διοίκησης, όπως αναφέρει με ανακοίνωση του ο Αντιπρόεδρος Μπάμπης Μιχαηλίδης, είναι πως με τις ενέργειες αυτές δεν θα υπάρξει πρόβλημα θραύσης των αγωγών σε μια επόμενη καταστροφική θεομηνία.

Έπειτα από την ακραία πλημμυρική καταστροφή του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, πέραν της θραύσης του αγωγού του υδροταμιευτήρα, υπήρξαν θραύσεις και σε άλλους αγωγούς στον Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Για πρώτη φορά γίνεται ισχυρή θωράκιση στους αγωγούς μεταφοράς νερού της Δ.Ε.Υ.Α.Α., η οποία έχει το μεγαλύτερο δίκτυο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Όπως θα δείτε και στο φωτογραφικό υλικό, πέραν τις αντικατάστασης του αγωγού μεταφοράς νερού, στα σημεία όπου έσπασε , έγινε και ενίσχυση εξωτερικά του αγωγού ,συρματοκιβώτια με πέτρα, εμποτισμός με τσιμέντο κονίαμα για μεγαλύτερη ασφάλεια και αντοχή σε μια επόμενη μεγάλη πλημμύρα ή μεγάλη ροή του νερού καθώς και καθαρισμός της κοίτης.

Όπως βλέπετε τα σημεία όπου καταστράφηκε ο αγωγός, είναι σημεία που περνάνε χείμαρροι (Κοίτη), επιφορτίζουν με ποσότητες βρόχινων υδάτων και δεν υπήρχε καμία επικάλυψη του αγωγού πέραν της απλής του χωμάτινου εδάφους και 2 μικρών γεφυρών όπου βοηθούσαν τη ροή του νερού κάτω από τον αγωγό.

Σύμφωνα με το νέο υδρολογικό μοντέλο πλημμυρών και τα στοιχεία της τελευταίας πλημμυρικής καταστροφής, η Δ.Ε.Υ.Α.Α. με γνώμονα την ασφάλεια των δημοτών και την εύρυθμη λειτουργία του αγωγού μεταφοράς νερού στις διάφορες θέσεις ενδιαφέροντος, εξήγαγε ασφαλή συμπεράσματα
και ενίσχυσε τα σημεία όπου υπήρξε θραύση του αγωγού.

Τα έργα χρηματοδοτούνται από την κρατική επιχορήγηση 2.800.000€.

Οι ειδικές κατασκευές δεν είναι πια άγνωστο έδαφος . Είναι γνωστό σε όλους ότι τώρα υπάρχει πρόγραμμα, γίνεται ορθολογική διαχείριση μελέτη και σχεδιασμός . Έτσι έχουμε εγγυημένη ποιότητα κατασκευής από την μία, κέρδος χρόνου από την άλλη.

Πηγή: Evros-news.gr

Related posts

Το «καυστικό» σκίτσο του Αρκά για τον Τσίπρα και την καρέκλα

admin

Ο Κώστας Μαρτάκης με τον Γιώργο Ντάβλα στον Νίκο Βέρτη

admin

Τσίπρας-Αναστασιάδης σε κοινό βηματισμό για την τουρκική προκλητικότητα

admin
08/12/2022 9:20